Egen glögg!

Ska pröva på att göra egen glögg från grunden, spännande =)

 

Till några flaskor behövs:

5 liter svagdricka

5 skivade råa potatisar

1 paket bakjäst

1 påse nejlikor

1 påse kardemummakärnor

1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)

1 kanelstång

1–2 paket russin (2 pkt–500g)

2,5 kilo socker

 

Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i – och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex. Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noggrann med att inte få med bottensatsen. Värm och njut.


Kommentarer
Postat av: Sandra - Filip och Hugos mamma =)

Men de låter ju spännande! Du får höra av dig så får man komma och smaka ;)

2010-10-18 @ 23:37:17
URL: http://filipsmammas.blogg.se/
Postat av: Cicci

Absolut =)

2010-10-19 @ 16:46:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0