Egen glögg!
Ska pröva på att göra egen glögg från grunden, spännande =)
Till några flaskor behövs:
5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1–2 paket russin (2 pkt–500g)
2,5 kilo socker
Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i – och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex. Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noggrann med att inte få med bottensatsen. Värm och njut.
Kommentarer
Postat av: Sandra - Filip och Hugos mamma =)
Men de låter ju spännande! Du får höra av dig så får man komma och smaka ;)
Postat av: Cicci
Absolut =)
Trackback