3-rätters middag
Igår bjöd jag på 3-rätters som blev väldigt uppskattad.
Förberedelser inför middagen, mycket som ska plockas fram inför dukningen.
Dukningen gick i svart,rött och vitt.
Välkomstdrinken blev en mango bellini. Det är mango, socker och lite vatten som man mixar till en slät massa. Stoppa in i frysen en stund och skeda sedan upp i glas och häll på Asti eller annan sort av mousserande vin eller champange, Slurp!
Till förrätt blev det kantarellsoppa och smördegspinnar med ett glas vitt vin.
Till varmrätt: Tomat och annanassalsa, hemmagjord beanise, ugnsstekt potatis och marinerade revbensspjäll. Till detta serverade jag Corona (öl) med en limeklyfta i flaskan, de blir jätte gott, pröva om ni inte gjort de. Revbensspjällen är först kokade i nästan 2h och sedan fick dom ligga i marinad i 6h innan dom åkte in i ugnen i ca: 20 min. Riktigt möra och goda blev dom!
Dessert: Cocosmaräng, blåbärsgrädde och avokadosorbé. Avokadosorbé låter konstigt, men det är otroligt gott. Det smakar nästan lite melon.
Avokadosorbé
4 st stora mogna avokado
2 st citroner, saften
5 dl strösocker
1 l vatten
0.5 dl vitt vin
1 nypa salt
2 st äggvitor
1. Mixa avokadon helt slät i hushållsmixer med citronsaft och en skvätt vatten.
2. Blanda avokadokrämen med strösocker, citronsaft och vatten i en stor bunke.
3. Tillsätt vitt vin, salt och äggvitor. Rör om ordenligt.
4. Frys till sorbet i glassmaskin.
Idag hade jag tänkt göra bröd av min surdeg, men den fick hamna i slasken istället eftersom den odlat grönt mögel och luktade riktigt illa, synd. Men jag får göra ett nytt försök en annan dag.
Men fy fan vad gott det ser ut! (allt utom revbensspjällen för min del då ;-)Kul att det blev så uppskattat! Fin dukning också! ps. jag har ju skaffat facebook igår, kul eller hur?! =)
Cecilia Karlsson, OH MY GOD!! Lyckliga människor som blev bjudna på allt detta gott :D Du borde vara med i halv åtta hos mig, du skulle lätt vinna!
Längtar redan till nästa middagsbjudning.....