Årets glögg.
Nu har årets blossa glögg kommit =),jag tror att än så länge så kan man bara förhandsboka. Glöggen har smak och färg av saffran. Den innehåller även fyllig cognac, torrt vitt vin , sött stark vin och blossas klassiska kryddor. Man kan servera den rykande varm eller iskall. Jag är själv inte så mycket för starkvins glögg utan jag gillar mest den alkoholfria standard smaken, men saffrans glögg lät ändå spännande.
Till glöggen måste man ju självklart ha lite pepparkakor. Då kan man beställa pepparkakor från Göteborgs pepparkaksbageriet. Göteborgs Pepparkaksbageri har sedan 1924 citruspeppar-kakor som sin specialitet. De är bakade efter ett gammalt och mycket hemligt recept. Dom bakar och packar pepparkakorna i bageriet på St Sigfridsgatan i Göteborg. Det personliga och nära hantverket möjliggör de fina pepparkakorna.
Priser:
Cylinder: 50 st. 85 kr
Mindre burk 100 st. 150 kr
Mellanburk: 200 st. 240 kr
Stor burk: 300 st. 330 kr
Göteborgs Pepparkaksbageri har vid flertalet tillfällen fått fina utmärkelser. Gastronomiska Akademien har tilldelat oss diplom för "mångårig tillverkning av oöverträffade pepparkakor". Vi har också fått en hedersbetydelse från M Sandahl foundation. Tidskriften Gourmet har två gånger diplomerat oss för god matkultur. I Gourmets motivering lyder det: "Sveriges bästa pepparkaksbageri".
Det är dyra kakor, men det verkar ju som om de är goda så kanske det är värt det, plus att man får en fin burk på köpet. En liten burk kanske man man köpa?, eller så bakar man egna pepparkakor för det är roligt det med och mycket billigare. Nu ska jag sluta tjata om julen och jag lovar att nästa inlägg kommer att handla om nått annat ;-)
det är en liten surdegssmet som man rör om i 10 nio dagar och tionde dagen bakar man ut kakan, innehåller bland annat rivna äpplen, choklad och nötter. Riktigt mumsig =) blir mer som en fika-kaka än matbröd=) och han heter Herman ;)
http://receptfavoriter.se/recept/hermann-surdegskaka-kedjesurdeg.html här kan du starta en egen vänskapskaka =)