Morotsbröd!
Igår tog brödet som jag bakade förra veckan slut så igår kväll blev det till att baka nytt. Jag bakade bröd och Niklas byggde en ljusramp i köket. Det blev lite trångt, men jag höll mest till på köksbordet och degblandaren fick stå på golvet. Brödet blev jätte gott, mjukt och saftigt. Rekomenderar detta bröd MASSOR!
Degen är redo för jäsning!
Efter 30min har den jäst RIKTIGT mycket.
Jag bakade ut till små frallor, men man kan göra små frallor, stora limpor eller kanske trycka ut degen i en långspanna och sedan skära i rutor.
Efter 30 min jäsning.
Här vilar något riktigt gott och fint =)
MOROTSBRÖD-Recept
Ugn:220gr, 20-25min.
Det här behöver du :
1 pkt jäst (50 gram)
5 dl mjölk
½ dl sirap
1 dl rapsolja
3 stor morötter (200 gram rivna)
1 tsk salt
1 dl ekologiska aprikoser (75 gram finhackade)
1 dl krossade linfrön
1 dl skalade sesamfrön
15-17 dl manitoba cream (mjölsort som gör att degen jäser bättre, finns på konsum)
Jäs 2 gånger 30min
Blanda ihop som med en vanlig bröddeg. Vill ni ha en mer utförlig beskrivning kolla på www.kryddburken.se
Jag gjorde nått liknande morotsbröd en gång, fast i långpanna, och det var också så himla gott! Bra Cissi, nu har du inspirerat mig, nu jäklar ska här bakas bröd! :)