Nu kan vi elda =)
Nu är våran kamin uppsatt och besiktigad, så igår blev det att provelda. Den funkade utmärkt och det var så mysigt så. Nu blir det till att vänta med nästa brasa tills det blir kallt ute, då vi ska elda för att få varmt inne. Vi gjorde upp en ganska ordentlig brasa igår och jag kan säga att det blev varmt, det var ju redan ganska varmt igår.
Tänk er att få vakna i vinter till en brasa som Niklas startat på morgonen innan han far till jobbet =) Mys!
Jag bakade Majsbröd igår som blev sjukt gott och otroligt enkelt var det oxå. Det påminde väldigt mycket om att göra en sockerkaka.
Igår kväll åt vi brödet precis som det var, men man kan nog bre lite smör på om man vill. Annars är det nog jätte gott till lite starkare rätter, chili con carne och soppa.
Majsbröd 175gr, 30-45min
3dl Majsmjöl
4dl mjöl
1dl socker
1msk bakpulver
1krm salt
2 ägg
4dl mjölk
1/2 dl olja
1dl majs
Låt brödet kallna innan du skär upp det!
Majsbröd låter spännande. D måste jag prova! Mysigt med kaminen!