Nr.3

Hej på dig surdeg nr.3! Nu hoppas jag att detta ska bli rätt. Jag har satt dig en STOR glasburk som jag inte har diskat med diskmedel utan bara sköljt ur 1000gr. Har använt mig av 2dl ljummet, 2,5dl vetemjöl och 1msk honung och vspat ihop detta med en avsköljt visp för att garantera att inget diskmedel fanns kvar och sedan ställt dig varmt ovanför kylen med locket på glänt så att du ska få syre.
Nu ska jag väll ändå inte ha gjort något fel? Funderar ändå över en sak, man ska mata den med mjöl och vatten på dag 3 blir det då efter 3 dygn (efter 36h) alltså på söndag eller på dag 3 som då blir på lördag. Hur skulle ni tolka det?? och finns det någon av er läsare som lyckats med en sån här surdegsbas??
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0