Nu är det färdigbakat för ett tag..

Nu är frysen uppfylld med sommarkaka, philadelfiabullar, chokladbollar, blåbärsbulla och mini chokladkladdkakor så nu blir det ett bakuppehåll! Kanske jag tar tag i att putsa fönstrena imorgon, bara det inte regnar. Hade tänkt putsa idag men det har verkligen regnat hela dagen lång.

Dom här mini chokladkladdkakorna blev goda och kladdiga å riktigt lätta var dom att göra oxå. Sätt ugnen på 175 grader. Smält 150gr smör i en kastrull, ta av från plattan och rör ner 200gr marabou mörk choklad och 120gr mörk blockchoklad och rör om tills chokladen smält. Tillsätt 2dl socker och 4 ägg, ett i taget och rör om. Avsluta med 3/4 dl mjöl. Häll upp i aluminiumformar och in i ugnen ca: 15-20 min, beroende hur kladdiga man vill ha dom! Sen kan man göra en glasyr om man vill på 1,5dl florsocker, 1msk kaffe, 1msk smör och 2msk kakao. Värm i micron några sekunder så att den blir mer flytande och skeda på lite glasyr på varje kaka. FÄRDIGT!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0