Lite recept!
Banana cream pie
150 g kallt smör
4 dl vetemjöl
0.5 dl florsocker
1 st ekologiskt ägg
0.5 msk kallt vatten
Fyllning
1 burk kondenserad mjölk (400 g)
1 st färsk vaniljstång
4 dl vispgrädde
2 dl tjock grekisk yoghurt 10 %
3 st bananer
Gör så här
1. Gör pajdegen.
2. Kolasås
Koka en kolasås av kondenserad mjölk. Lägg konservburken (oöppnad) i en kastrull med vatten.
3. Koka i 1 ½ till 2 timmar, fyll på mera vatten efter behov så att den hela tiden är täckt.
4. Låt burken svalna.
Här fuskade jag lite, köpte en tub med färdig kolasås och det funkade oxå!, fast det är godare att gör enligt receptet men jag orka inte!
5. Pajskal
Sätt ugnen på 175 grader.
6. Kavla ut mördegen och klä en pajform.
7. Nagga bottnen av mördegen med en gaffel.
8. Tryck fast en remsa med aluminiumfolie på och över degkanten så den inte sjunker ner under gräddning.
9. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 5 minuter.
10. Ta sedan av folien och fortsätt grädda i 5 minuter tills den blir gyllene.
11. Låt pajskalet svalna.
12. Fyllning
Dela och skrapa fröna ur vaniljstången.
13. Vispa vaniljfrön med grädde.
14. Vänd samman med yoghurt.
Jag tog bara grädde, totalt 5dl.
20. Paj
Blanda gräddyoghurten med 2/3 av kolasåsen och skeda upp blandningen över pajbotten.
21. Ringla över resten av kolasåsen.
22. Skiva bananerna på längden och lägg dem över fyllningen.
23. Strö över riven choklad.
Jobbigt att du är förkyld! Jag har också varit förkyld i snart en vecka... Hallå jag vill ju se hur din mage ser ut! Jag gissar att den hunnit växa rätt mycket på de 4 veckorna sen jag såg den senast :) kram!