Godaste middagen!

Idag är det Fredag och det betyder att det fuskas lite när det gäller LCHF. Sköter mig på veckorna och fredag, lördag blir det lite fusk. Jag trivs ganska bra med min vikt som den är nu så . Har totalt gått ner 5kg, från 62kg till 57kg. Skulle vilja ner till 55kg men det kommer nog när jag börjar ta tag i träningen. Har inte gått upp något fastän jag syndar på helgen så det är ju himla skönt.
 
Ikväll har vi ätit så SJUKT god mat. Grillade revbensspjäll, majs, kronärtskocka (jätte gott, köp i konservburk och lägg bara på grillen) strips,bea sås och såsen som det är recept på nedan, sjukt god.
Jag kokar mina tunna revbensspjäll först tills köttet släpper lätt från benen ca: 1 1/2h. Sen gör jag kryddbladningen och blandar ut med lite olja och rubbar in i köttet. Låter stå i kylen och vila nån timme och sen lägger jag dom på grillen för att få färg och penslar på glace/såsen. Såsen som blir över äter man till köttet. Man kan även stoppa in spjällen i ugnen innan man grillar dom, men jag tycker inte dom blir lika möra då. Att lägga råa spjäll på grillen blir inte alls bra, jätte torrt och segt man måste tillaga dom före man grillar för bästa resultat!
Jag gjorde inte så stor sats som receptet nedan utan 1/2 satsen till ca: 1kg kött, jag använde inte all kryddblandning heller tyckte det blev så mycket. Men den går utmärkt att spara om man inte satt någon olja i den.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Emma

Hej :)
Ja vinet var helt klart godkänt! Vi har även en flaska rosé av Per Morberg som vi inte hunnit smaka än, får se hur den är också. :)

2012-08-04 @ 23:27:44
URL: http://emmaumeabo.blogg.se
Postat av: Hanna

Yummie! Får nog testa ditt recept nån dag, vi har aldrig provat grilla ribs här hemma.. :)

Sv: Ja, nu ska jag se det som tid för mig och magen, och att få tillbringa egentid med storasyster innan den lilla kommer. Då känns det ju helt plötsligt inte så dumt :)

2012-08-05 @ 10:30:36
URL: http://hannovsky.blogspot.som

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0