En festmåltid!

Igår åt vi en sådan supergod tre rätters middag, vi firade att Niklas nu klarat Jägarexamen. En chevre´ toast till förrätt, hittade LCHF bröd på ICA som jag har under chevreosten. Man steker brödet i rikligt men smör och sedan kör man in det i ugnen några minuter men osten ovan på, ringla även över lite honung. Lägg sedan toasten på en salladsbädd och ringla över svartpeppar, flingsalt och balsamico.
 
Mortla enbär, vitpeppar och flingsalt och lägg sedan ut på en tallrik, vänd sedan köttet i blandningen och stek. När köttet nästan är som man vill ha det häll på 3cl wiskey och tänd på med en tändsticka och flambera. Ta upp köttet och låt vila en stund. Murkelsåsen gjorde jag bara genom att finhacka murklor och steka. Häll på grädde, lite svampbuljong, salt och peppar. Risotton gör jag genom att följa receptet på baksidan av paket, riset man använder heter Arborioris. Risotto blir sjukt gott, men tar lite tid att göra då det är flera olika moment men följer man bara beskrivningen på baksidan av paket blir det super. Man behöver iallafall olja, lök, arborioris, vitt vin, grönsaksbuljong, smakrikost (jag tog västerbottenost), salt och peppar. Risotto är dock inte LCHF!
 
Chokladmoussen är LCHF och där vispar man 3 äggvitor och de 3 överblivna gulorna stoppar man i en annan bunke. Smält 150gr 70% choklad och blanda ihop men gulorna, en i taget. Tillsätt 2msk kaffe och vänd sedan ner äggvitan. Vispa 3dl vispgrädde och vänd ner även det i chokladsmeten. Häll upp i skålar och ställ i kyl minst 2h. Servera med bär!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0