LCHF-Rabarberpaj
Pajen jag gjorde igår blev GOD så här kommer receptet. Gjorde inte riktigt som det stod i receptet då det skulle vara mandel och hasselnötsmjöl, vilket jag inte tål. Men orginalreceptet hittar ni här!
Såhär gjorde jag!
Ingredienser:
3-4 rabarber
3 msk sötning
Smulpaj:
200 g smör
ca: 1-1 1/2dl kokosnötsmjöl
1,5 dl Kokosflingor
1 dl fibrex
3 msk sötning
Gör så här
1. Ansa och skiva rabarbern i ca 2 cm bitar. Blanda dem i en bunke med sötningen
2. Lägg rabarbern i en form. Du kan här pudra över 1/2 msk kanel om man vill.
3. Smält smöret, sötningen och tillsätt fibrexen till smuldegen i en kastrull.
4. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det i smöret, strö/bred smuldegen över rabarbern.
5. Grädda i ugn 200 grader i ca 15 minuter, kika till den så den inte bränns, om den verkar brännas placera folie på pajen. Den ska safta sig och ha fin färg.
Till pajen gjorde jag en jättegod och enkel vaniljkräm!
3dl vispad grädde
2äggulor
Ca: 1/2 dl sötning
1tsk vaniljpulver
Vispa gulan och sötningen fluffigt och vänd sedan ner i grädden!
Kommentarer
Trackback