Recept på midsommartårtan!

i

Pajbotten

150g smör
2 ägg
2 msk stevia-strö (säljs på ica)
1,5 dl kokosmjöl (beställer man på nätet eller man kan nog hitta på hälsokost affärer)
2 tsk bakpulver
ev. 2 tsk vaniljpulver alt. urskarap från 1 vaniljstång.
Sätt ugnen på 175gr. Smält smör och vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt de smälta smöret. Tillsätt kokosmjölet, bakpulver och vaniljsocker och rör ner. Tryck ut degen i en pajform, kanten ska vara ganska hög! Grädda i 10min.

Vaniljkräm

1 gelatinblad
2 dl vispgrädde
3 äggulor
2 msk stevia-strö
0,5 tsk vaniljsocker eller urskrap från 1 vaniljstång.
100g smör

Lägg gelatinbladet i blöt 10 min i kallt vatten. Vispa samman övriga ingredienser utom smör. Sjud i en kastrull under omrörning så att den tjocknar något, får absolut inte koka. Ta från värmen och lägg i gelatinblad. Låt kallna i kyl.

Gele

4 Gelatinblad
2dl vatten
lite pressad citron
2msk stevia-strö
1dl jordgubbar (jag tog hallon och blåbär blandat istället och ett helt sånt där paket man kan köpa i frysdisken)
+ jordgubbar till dekor.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10min. Koka upp allt, Jordgubbarna ska bli lite mosiga. Sila bort jordgubbarna och låt gelen svalna i kyl en stund.
Jag gjorde såhär: Koka upp vatten, citron, stevia. Ta av från värmen och och hällelatin och bär. Låt svalna och häll sedan ovanpå vaniljkrämen i pajskalet.




Servering
Fyll pajskalet med vaniljkräm och lägg skivade jordgubbar på, häll sedan gelen över.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0