Den jäser..
Jippi, min surdeg jäser och bubblar =). På 24h. har den har rest sig flera cm och än så länge så ser det riktigt lovande ut. Jag ber om ursäkt att jag tjatar om min surdeg hela tiden men jag vill komma ihåg hur jag gjorde för att lyckas. På sjuan så går det det bakprogram, hela sverige bakar och just igår så hade dom som utmaning att baka med surdeg fast där fick dom en färdig surdegsbas att börja med. Men bara för att man har en bas så är det inte säkert man lyckas med brödet man ska baka. Då degen ska handskas på ett speciellt sätt och jäsa i omgångar osv. för att få det typiska luftbubblorna som finns i surdeg. Ska bli himla spännande att se hur det går när jag ska baka själva brödet. Kan säga att av alla 10? deltagare i hela sverige bakar så var det endast 1 som lyckades få till ett surdegsbröd så chansen att jag ska lyckas på första försöket ser jag ändå som ganska små men man vet aldrig!
Kommentarer
Trackback