Marängbak!

Idag steg jag upp TIDIGT, för att hinna med lite roliga saker innan jobbet. Det blev till att baka maränger med smakerna: choklad, pepparmint och citron. Har inte smakat någon ännu, det får bli lite senare. Ska fira pappa som fyller år idag, kanske jag tar med mig nån maräng dit. Under tiden jag bakade lyssnade jag självklart på lite LP, idag blev det Dire Straits.

 

 

 

 

 

Efter jobbet tror jag det blir en sväng till vårat förråd för att städa upp och kolla om jag kan skrapa ihop lite saker att sälja på tradera. Jag la ju ut alla mina gamla skolböcker där och fick ihop 2000:- det är ju inte dåligt! Det ligger kvar 5 böcker tror jag som inte blev sålda första vändan, jag hoppas dom ryker iväg oxå=) Av pengarna jag skrapar ihop på tradera skulle jag vilja fara på en weekend till london kring jul för att handla klappar. Ja, vi får väll se hur mycket jag hinner skrapa ihop innan dess...


Vars tog tiden vägen?

Varför räcker aldrig tiden till?, jag tror bestämt att tiden har fått vingar. Jag vill göra hur många saker som helst och helst allt på samma dag eftersom allt känns så roligt. Jag vill hinna handla födelsedagspresent till far min och min moster, jag vill göra maränger i mina nya fina formar, jag vill baka bröd på ett recept från niklas mamma, jag vill städa på tomten och förbereda för hösten, jag vill hjälpa niklas i köket för att installera massa belysning, jag vill börja sätta in våran kamin, jag vill..... Ja ni ser ju, listan kan göras lång. Men man hinner inte så mycket på en dag när jag även har ett jobb att sköta och alla andra vardagliga sysslor. Ja vad ska man säga?

 

Nu ska jag ta och fotoshopa lite bilder innan vi ska iväg på avskedsfika för jocke och anna, ja man ska hinna med och vara social oxå =-)

 


LP-Freak

Jag och Niklas har fått ett nytt intresse, LP. Jag måste säga att det är en upplevelse att lyssna på LP. För det första så lyssnar man på musik som man inte skulle lyssna på annars enbart för att det är så mysigt. Sen blir det ett annat ljud och känsla. Folk vi pratat med säger att vi kommer att bli LP-fanatiker och det enda vi kommer att prata om är LP, ja vi får väll se ;-)

 

Vi har spelaren i köket så det är perfekt att slå igång en skiva när man lagar mat. Just nu lyssnar jag på filmmusiken från filmen Easy rider, en gammal klassiker. Vet inte om ni sett den?, den är inte så jätte bra, tyckte då inte jag iallafall men musiken är underbar. 60-tals musik tror jag att det är!

 

Vi har fått en massa skivor från niklas pappa som vi satt och rensade bland igår, super kul. En massa bra skivor hittade vi. Senare i veckan blir det en tripp till mina föräldrar för att se vad dom har att erbjuda. Nu har jag inte tid att sitta här någe mer, har en massa att göra idag och är redan försenad...

 

 

 

 

 


Mitt program

Just nu sitter jag och ser mitt favoritprogram, Antikdeckarna. Varje torsdag sitter jag bänkad mellan åtta och nio och ser på kanal tv4+. I år har det börjat en ny tjej i programet, Elsa Billgren som kollar lite mer på kläder, väskor och skor, vilket jag tycker är jätte kul. Hon hittar alltid så himla fina saker, för att inte tala om hennes klädstil som är helt underbar. Jag önskar att jag hade samma stil. Hon har iallafall en blogg som är värd att läsa http://www.elle.se/elsa-billgren.aspx.

 


Limpan

Jag måste bara säga att brödet jag bakade igår blev jätte jätte gott. Franskan blev helt perfekt, jätte hög och fluffig och smakade som ett praktexempel av hur franska ska smaka. Limpan blev även den jätte fin och god. Dessa recept ska jag verkligen återanvända. Det är så himla kul när bakandet blir lyckat eller hur?.

 

Min Limpa.

 

Här ska ni få se något annat kul som vi lyckats komma över. Det här är böcker från 1933-55 som går under serien "under fyra ögon". Jag vet inte om detta är skolböcker eller om det är något som man kunde köpa som informations böcker. Men det är iallafall dåtidens sexual/kärleks undervisnings böcker som går under namnen: Farlig kärlek, smekmånadens kärlekstörst, äktenskap utan barn mfl.

Behöver jag ens säga att man såg på kärlekslivet på ett helt annat sätt förr i tiden? Det är extremt underhållande att sitta och läsa i dessa böcker och tänka sig hur mycket saker och ting har förändras.

För att nämna några saker så står det tex: att hustrun ska alltid tillgodo se manens sexbehov för att hålla kvar honom i hemmet så att han inte är otrogen, det är alltså kvinnas plikt.

 

 

 

 


Jag och Maria montazami

Idag har jag lekt hemmafru =), Niklas brukar säga att eftersom jag jobbar 75% så är jag lyxig hemmafru på 25%, en riktig Maria montazami =) Hehe.. inte riktigt kanske. Det är sällan jag står uppklädd till tänderna med ett vinglas i handen när min man kommer hem och inte köper jag kuddar för tusentals kronor och inga tassels har jag heller. Jag är nog inte en sån lyxig hemmafru trots allt, TYPISKT.

 

Jag har Iallafall tvättat 3 maskiner, lagat middag och bakat formfranska och sirapslimpa från Lelias recept idag. Jag har bakat i mitt älskade kök idag som jag älskar, det är det finaste köket i hela världen, enligt mitt tycke =) Har alltid drömt om ett lantligt kök och nu har jag ett, vilken lycka. Tänk så mycket roligare det blir att baka och laga mat om man får vara i ett fint kök. Nog pratat om mitt kök, franskan har kommit ut ur ugnen och blev super fina så nu är limpan i ugnen, hoppas dom blir lika fina de med =)

_____________________________________________________________

Var precis och kolla till limporna i ugnen och dom ser underbart fina ut, ni får se bilder på dom imorgon istället. Nu ska jag sätta mig och se fångarna på fortet som har premiär idag. Det var ju ett program som man alltid såg när man var liten.

 

 

 

Limpan på väg in i ugnen, det blev runda limpor idag =)


Fynda

Om ni är blivande Arbetsterpeutstudenter kanske ni kan hitta lite böcker av intresse här : http://www.tradera.com/auktioner/ceciliakarlsson_86
Säljer nämlingen iväg alla mina böcker, har ju inte användning av dom nå mer! Så skynda att fynda =)

Kräftskiva 2010

Igår var vi på kräftskiva i en bagarstuga, super mysigt var de. Vi hade knytkalas så alla tog med sig olika saker. På vår lott föll det att göra dessert och en laxpaj blev det oxå. Jag gjorde en chokladchesecake från Leila bakar och den blev fin men den smakade inte riktigt som jag hade hoppats. Vet inte riktigt vad som var felet men jag kommer nog inte att gör den igen, tyvärr. Annars brukar Leila alltid ha bra och goda recept, men någon gång måste väll hon oxå misslyckas.





Fixade även ett par nya jeans igår av några gamla som jag hade. Gick lös med ett sandpapper så nu har jag ett par trasiga jeans som är så himla inne nu =)





Här var det lerigt

Här får ni en bild så att ni har ett "hum" över hur lerigt det faktiskt var och såhär var det överallt och VÄRRE. Jag tror att antingen hatade eller så älskade man sonisphere i det här skicket. Det var många som lämnade området tidigt och inte pallade med, men jag tyckte det var skit kul, hela situationen var så absurd så kan kunde inte annat än skratta åt det och vara glad. Att gå på bajja maja var ju en historia isig. Ni kan ju tänka er när man har lädertajts som är genomblöta hur lätt är dom att dra upp och ner?, inte lätt kan jag säga er. Det satt som ett korvskin längst kroppen..

 


Det var värt de.

Den 7 aug. var vi ner till stockholm på sonisphere festival för att se mitt favorit band Mötley Crue. Iron maiden och Alice Cooper var oxå på plats, vilket var jätte kul de med. Den här dagen kommer jag aldrig att glömma och det finns nog inte mycket som kan slå den heller. När vi var på väg till festivalen med tunnelbanan kryllade det av hårdrocks folk. Man kunde se vilka som skulle på festival och det såg så himla komiskt ut. När vi kliver av tunnelbanan på universitetområdet där festivalen ska hållas möts man enbart av människor med svarta kläder, nitar, läder, tajts, sjalar. Man får en känsla av att man åkt tillbaka i tiden, tillbaka till 80-talet. Ölburkar ligger slängda överallt, folk sitter och förfestar i gräset och det känns som om alla är en enda stor familj. Alla är där av en anledning, att se deras favoritband kanske för första gången eller för 2:a, 4:e eller kanske 10:e gången.

Vädret var inte på topp den här dagen det regnade istortsett konstant mer eller mindre, det var kallt och det var lerigt och man var BLÖT. Men ändå stod 47.000 människor och väntade på att få se sina band. Regnet verkligen ÖSTE ner vissa perioder och hamburgaren man höll i handen flöt i princip bort och mitt vinglas blev till hälften fyllt med vatten i ett nafs. Men det var värt allting, känslan när man står i publiken och väntar på att Mötley Crue ska entra scenen är obeskrivlig. När dom väl kommer ut får man ett lyckorus i hela kroppen och man glömmer att det regnar, man är blöt, kall och man står med fötterna i lera/vatten. En tjej som stod bredvid mig skrek gång på gång - jag dör, jag dör och någon sekund senare får tjejer bäras över gallret för att dom är helt hysteriska. Där kan vi snacka om idoldyrkan. Jag stod relativt långt fram i massan och det var ca: 1m ifrån att jag skulle få Tommy Lee:s trummpinne i min hand, kändes jävligt surt när personen framför mig fick den.

Har ni aldrig varit på en festival är det nästan ett måste. En upplevelse utöver det vanliga och helst ska det regna och vara kallt, då kan jag lova dig att det blir ett minne för livet =)

 

Iron maiden

Här försöker vi se riktigt hårda ut, vi lyckas väll sådär =)

 

Alice cooper, var himla kul att få se och många bra låtar har han oxå.

Innan Mötley Crue entrar scenen....

Mötley Crue

Mötley Crue


Sugen?

Jag trodde det var färdigt med bloggande för min del, men inte de. Känner hur suget kommer krypande efter att få skriva av sig. Har varit borta från bloggvärlden i nästan ett år tror jag. Det har varit väldigt skönt måste jag säga eftersom bloggen lätt kan bli ett beroende, iallafall för mig så kan det lätt bli så =) Har nyss tittat tillbaka på dom andra bloggarna jag haft genom åren och jag måste säga att det är himla kul att ha kvar och kunna gå tillbaka och titta vad man haft för sig. Sen händer det så otroligt mycket, på 2,3 år har jag pluggat, fått nytt jobb 2gr, flyttat hela 4gr, kan ni fatta? vi har hittat det perfekta huset som vi gjort om till vårat egna. Jag älskar vårat hus det känns verkligen home sweet home.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0