Änglar och Surdeg..

Just nu håller jag på att sy en ängel som kanske vissa utav er kunde lista ut pga. bilden som jag la ut tidigare. Har även hunnit sy en klänning och underbyxor till min ängel. Det är kvar att fixa dit ögon, hår och ett band i midjan, sedan så ska ni få se slutresultatet. Få se om jag hinner och orkar göra färdigt i kväll.
 
 
Har även satt igång en surdeg av vete, så om fyra dagar ska jag baka surdegsbröd ifall det nu börjar jäsa. Förra gången jag gjorde en surdeg börja den mögla så jag fick kasta och orkade inte göra en ny. Men nu ska jag försöka igen.
 
 

En förkyld kille!

Blir lite bloggande såhär på helgen då det prioriteras att umgås med hela familjen och sen är vi ofta i farten och det funkar ju inte att blogga från mobilen, iallafall inte från min mobil! Ihelgen har vi sovit hemma i Påle och Oliver har haft en jobbig natt. Han blev förkyld sådär pang på bara och hade väldigt svårt att sova då snoret rann och det hostades. Mellan 22-01 vägrade han sova och skrek och skrek. Vi försökte allt men inget funka, tillslut somnade han i min famn och jag satt i en halv timme med honom innan jag våga lägga ner han. Han sov till halv fyra och sedan började det om. Stackars liten som blivit sjuk och det kan inte vara lätt när man inte kan snyta sig heller men tack och lov för nässugen. Hoppas han kan sova bättre inatt lillkillen!
 
 

Igår var det dags..

Igår var dagen då jag skulle ta tag i min träning och det gick riktigt bra att fara iväg. Hade haft mental förberedning hela dagen inför detta så jag var väl förberedd. Det blev att köra ett 30min. pass på gåbandet och jag tog det ganska lugnt då det är första gången på länge. Varvade mellan att gå 5min och springa 5min. Annars när jag börjar träna brukar jag alltid gå ut stenhårt och det slutar ALLTID med att jag åker på en dunder förskylning, det slår aldrig fel så den här gången ska jag ta det lugnt och öka stegvis så att jag inte blir sjuk för då är det lätt att man kommer bort från träningen igen. Här har ni iallafall ett bildbevis på att jag varit iväg =). Mitt mål är att fara nästa Torsdag igen och förbättra detta resultat en aning!
 
 
Idag är det Fredag och det betyder städardag, det ska dammsugas, skuras, dammtorkas och tvättas. Sen när detta är gjort ska jag göra mig lite "fredagsfin" och till middag ska det lagas potatisgratäng och fläskfilé med någon god sås till. Finns det någon tid över ska jag sy lite grann, sådär då vet ni vad jag ska göra idag. Vad ska ni göra för någonting kul en dag som denna???
 
Dags att ta tag i städningen då medans Oliver sover middag, går betydligt fortare att städa när "städhjäpen" min sover =)
 

Mitt nya syprojekt..

...vad ska detta bli tro?
 

Man börjar tydligen bli gammal...

 Hittade dessa bilder från ett nyår för 3-4 år sedan och vilket hårsvall jag hade, varför i hela fridens namn klippte jag av mig håret för?? Klippte mig jätte jätte kort för två år sedan och ångrade mig ganska fort och ville ha tillbaka mitt hår så nu håller jag på att spara ut igen, men det tar ju sådan tid. Sedan såg man ju så söt, ung och smal ut..,,jaja det är väll bara inse att man börjar bli gammal =)

Lite gamla bilder..

Kollade runt på datorn efter pepparkakshus som jag gjort tidigare år men jag verkar ha varit väldigt dålig på att fota och hittade bara dessa kort på ett hus som jag gjorde för ca: 3 år sedan då vi bodde i lägenhet. Börjar längta ännu mer nu efter att få julpynta när jag ser dom här bilderna...
 
 
 
 
 
Hittade även dessa kort på fyra tomtar som jag gjort för många många år sedan...
 
 
Tomtemor och Tomtefar som läser tidningen.
 
 
Tomtefar och Tomtemor som åkt på en riktig förkylning =), Kanske årets tomtefar också åker på en förkylning?
 

 
 

Dagens Middag!

Idag blev det ugnspannkaka i gjutjärnspanna till middag. Har börjat äta mer vanlig mat nu och inte bara LCHF, utan jag kör på lite av varje. Men jag försöker ta det lugnt med mjöl mat då min mage inte alls gillar det när det blir för mycket. Dock så blev det ju väldigt mycket mjöl i dagens middag men så kan det bli ibland =)
 
När jag var liten så kommer jag ihåg att Mormor alltid gjorde pannkaka i gjutjärnspanna och jag tänkte att detta måste jag pröva. Det blev mycket bättre än i en långpanna kan jag säga. Jättefrasig pannkaka och fin i konsistensen. Har man en panna med trähandtag så måste man ta bort det, oftast så är det bara att skruva bort handtaget. Oliver fick även han pannkaka till middag men utan fläsk och salt såklart men med lingonsylt. Oj så gott han tyckte det var! Så enkelt det är nu när han kan äta allt vi äter, fast man gör det bara på ett lite annat sätt utan salt och mosar med en gaffel.
 
Nä nu ska jag slutat stirra in i datorn och göra något kreativt innan Svenska Hollywoodfruar börjar..
 
 
 
 
 
 

Nedräkningen har börjat..

53 Dagar kvar tills jag ska börja julpynta... 17 November då har jag väntat nog länge tycker jag =)

Hur ska årets pepparkakshus se ut?

 Varje år så köper jag färdig pepparkaksdeg och gör en egen mall till ett papparkakshus som jag sedan dekorerar. Googlade för att få lite inspiration till huset och hittade några bilder på fina hus men jag tror jag gillade det sista huset bäst. Lite roligt ide att dekorera med så mycket olika godisar. Har aldrig dekorera med så mycket olika godissorter förutom Nonstops typ så ett riktigt godishus får det bli i år.
 

Träningen..

Har länge tänkt att jag måste komma igång med träningen men det blir som aldrig av. Står och betalar 219:- i månaden för ett träningskort och det känns så onödigt att inte använda det. Så nu har jag lagt handen på hjärtat och den andra på den heliga bibeln och lovat att nu SKA jag börja träna. Fastän det känns som världens tråkigaste grej att göra just nu, men jag VET att bara jag kommer igång så tycker jag det är kul. Jag ska börja med att fara iväg en gång i veckan och samma dag så att man får lite rutin och koncentrera mig på konditionstränings enbart och sedan lägga till styrka när jag känner att det känns bra. Så på Torsdag lovar jag er alla att jag ska fara och träna och jag ska lägga upp en bild så ni ser att det stämmer. Så nu är det bara att börja förbereda sig mentalt för detta =) Phu...
 

Nu är Tomtemor färdig

Nu tror jag att Tomtemor är färdig, en söt liten gumma blev det =). Nu ska hon få sitta inne i skrubben och vänta på mitten av November då hon och julpyntet får komma fram. Funderar på om jag skulle göra Tomtefar nu heller om jag ska sy nått annat först för att variera lite. Jag tror det blir nått annat först...

Helgen!

Nu är helgen över och vi har haft en sådan mysig helg då vi bara har umgåtts hela lilla familjen och tagit det lugnt. Vi har varit ute och gått med vagnen, grillat, städat på tomten och lekt. Oliver har även tagit sina första steg, bara 9 månader gammal och är redan på väg att gå. Står han vid bordet tex. och man säger - ska du komma, så släpper han och går några steg till våran famn. Han har även börjat släppa och gå mellan saker som står nära och ibland släpper han bara och går iväg, då han tror att han kan gå på riktigt nu. Ska bli spännande att se hur det här utvecklas de närmsta dagarna!
 
Nu blir det frukost, kaffe och fundera ut vad vi ska hitta på en dag som denna =)
 
 

Mamelucker och Strumpor

Nu har tomtemor fått sig ett par mamelucker och ett par strumpor, hade först tänkt sticka ett par sockar men det kändes liiiite jobbigt. Men stumpor är ju fint det med, man skulle kunna sticka ett par små tofflor om man vill, men jag får se.
 
Ska nu sy en underkjol och en "under"tröja!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tomtekläder

Har googlat runt litegrann för att få inspiration till Tomtemors kläder och hittade dessa fina strumptomtar. När Tomtemor är färdig så måste jag ju göra tomtefar också så hon inte känner sig så ensam =). Dom här tomtarna har stickade vantar och sockar och det var ju väldigt sött, kanske man skulle ta och göra de?
 
Ska nu gå och sätta mig vid mina tyger och klippa till lite kläder medans Oliver sover!
 


 
 

Tomtemor

Nu har jag gjort ett nytt huvud till min "tomtemor" och jag måste ju säga att detta blev mycket bättre. Hon ser mycket snällare ut än den förra, eller vad säger ni? Lite potatisnäsa fick hon dock men det är ju bara charmigt, ett par glasögon och en tomteluva måste hon ju också ha såklart =), men nu stänger tomtefabriken för ikväll!
 
 


 

En tomtekropp

Nu är det tråkigaste gjort och det är att göra själva kroppen. Först flätar man tygremsor och ståltråd för att få lite stabilitet i kroppen och sedan trär man på en nylonstrumpa som man fyller med stoppning och börjar sy till lite former, fötter och händer. Man behöver inte vara så jättenoga när man gör detta, det handlar mer om att få till lite former och sedan ska man sy kläder till kroppen så ingenting av under arbetet kommer att synas ändå. Dock har jag bestämmt mig att göra om huvudet då jag vill ha en söt och snäll tomtemor och inte en som man blir rädd för =), så ett nytt försök på huvudet ska göras ikväll då lillen somnat!
 
 
 

Årets julvärd?

Vem blir årets julvärd på SVT i år tro?? Hoppas det blir någon mysig gammal gubbe som Arne Weise. Arne Weise är verkligen julens gubbe för mig då det alltid var honom man såg när man var liten och skulle kolla på Kalle Anka. Sedan han slutade vara julvärd så har jag knappt kollat på Kalle. Det ska vara Arne och ingen annan som tänder det där himla ljuset, det var bättre förr!! Tycker inte ni de? =)
 

En tomte???

Har nu påbörjat mitt första syprojekt som ska bli "tomtemor", har gjort många sådana här tomtar förr men det var länge sedan och jag kan väll inte påstå att jag blir specielt nöjd denna gång. Det ser mer ut som ett riktigt elakt troll, haha... Måste försöka få ögonen att se lite snällare ut, heller så får det bli ett troll helt enkelt =). Niklas tyckte att hon såg riktigt läskig ut och jag kan inte annat än att hålla med. Ska börja knåpa ihop en kropp nu så får huvudet vila en stund så kanske jag kommer på någon smart lösning.
 
 
 
 
 
 
 

Sysugen!!

Gud vad jag blev sugen på att ta fram symaskinen och börja sy igen! Har förr sytt en massa men de senaste åren har jag varken haft tid eller lust till de, men nu känner jag suget börjar komma! Så dagens projekt får bli att fixa till en liten syhörna någonstans i huset, men var??
 

Svart, svart och svart...

Har några inköp som jag skulle vilja göra och några som jag måste göra!! Jag skulle vilja köpa en lampa att ha ovanför köksbordet och hittade dessa hos Ellos, har en massa rabattcheckar där som jag kan använda mig av men vet inte riktigt vilken som skulle passa bäst??



Sen så måste jag fixa en klänning till företagsgalan som är i oktober och då skulle någon av dessa klänningar passa, även dom från Ellos...
 
 
Till sist så saknar Oliver fortfarande vinteroverall och vinterskor och dessa två var ju väldigt fina, även de från ellos =)
 


Ska fundera på det där med kökslampan och sen kanske det blir en beställning!!
 

En härlig promenad!

Idag har vi varit ute och promenerat i det vackra vädret, så himla härligt!
Men nu ska jag göra upp en liten brasa i kaminen och gosa ner mig i soffan med ett litet glas röd vin och se Lyxfällan och PLUS, mina favorit program =)

Dags att börja jobba på julstämningen..

Nu har jag plockat fram LP-skivorna med julmusik och börjat jobba på julstämningen här hemma =) Jag lyssnar bara när jag och Oliver är hemma för min kära sambo tycker jag är spritt språngande galen som börjar lyssna på julmsik i September. Jag kan hålla med om att det kanske inte är helt normalt men vad ska man göra när man tycker julen är den bästa tidpunkten på hela året!?
Man måste börja jobba på känslan i tid för själva juldagarna är ju över på en timme känns det som. Nej det är tiden före julafton som är den mysigaste tiden. När man julpyntar, klär granen, bakar, dricker glögg, handlar julklappar........
Förra året gjorde jag INGENTING av detta då jag var höggravid och inte hade orken till att varken pynta eller baka och jag fick aldrig någon julstämningen. På julafton hade vi en 6dagar gammal son och man var minst sagt trött och sliten och inte på vidare humör för något julfirande utan man var ju så glad över den lilla som kommit till världen så julen kändes bara överflödig, men det ska vi ta igen iår, det kan jag lova!!
 
 

Surrjunta!

Igår kväll så träffades vi ett helt gäng med mina gamla fina arbetskamrater för att fika tillsammans och surra och vilket surr det blev, precis som det brukar bli när kvinnor träffas =). Så himla trevligt vi hade och detta kommer vi absolut att göra om! Kom inte hem förens halv elva men då var det bums i säng och en sov morgon till kl. 07.30 fick man oxå. Var uppe och gav Oliver mat kl. 05.30 men sen somnade han så sött om, SKÖNT!!
 
Idag på morgonen så har vi varit iväg på familjecentralen och träffat mammor och barn för att leka och surra. 2,5H blev vi där och i bilen på vägen hem somnade Oliver bums och det var bara att flytta över honom till sin säng. Så nu medans han sover har jag ätit lunch, snart uppdaterat bloggen och ska även se om jag hinner titta på svenska hollywood fruar och X-factor som jag missade igår. 

Nu är det färdigt =)

Nu är Oliver´s Lilla krypin färdigt och jag är nöjd med resultatet, hoppas Oliver också är nöjd men det tror jag nog =). Lite svårt att ta bilder på ett så litet rum men ni ser ju iallafall hur det blev.
 
 

Helgen!

Jaha, ska man berätta vad man gjort i helgen då?? Niklas har ju varit och jagat så jag, Oliver och morsan for till piteå en sväng och jag hittade lite nya kläder och ett par tjocksockar till Oliver. På söndagen blev det också en liten tripp till stan men till Luleå då Niklas behövde köpa sig nå jaktgrejer och på hemvägen svängde vi in i Påle och käka palt. Just det jag och Oliver var ju och gick elljusspåret en vända på söndagsmorgonen också, super mysigt var det =)
 
Känner mig orkeslös och trött idag då jag blivit lite sjuk under natten med halsont och huvudvärk så idag blir det nog att ta det gooode lugnt! Nu orkar jag inte blogga någe mer så vi hörs!!!
 

Vad ska man göra ihelgen då?

Helgens planer är = NOLL och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Niklas ska fara iväg och jaga så jag och Oliver blir solo iallafall idag och imorgon. Men det kan ju vara skönt att ibland inte ha några speciella planer och jag kommer med all säkerhet att hitta på både det ena och det andra om int annat så kan man alltid städa =)
 
Kom på en idé just nu faktiskt, kanske man far på återbruket idag och ser om man kan hitta något fynd som man man pimpa till med lite färg och så!?

Jobbig natt!

Första delen av natten har varit JOBBIG, Oliver har skrikigt och gormat till kl. 02.00, vet inte riktigt vad som varit fel. Jag har burit och gett mat, sjungit och han har fått sova i min famn. Jag tog honom till våran säng för att se om han sov bättre där men där snurra han runt konstant i sömnen. Stoppade ner hon i resesängen som vi för tillfället hade uppfälld i vårt sovrum och där var han så att sova en stund men han rörde sig hela tiden och tillslut vaknade han och började prata och leka i sängen, Suck! Jag gick tillbaka till hans rum och försökte söva där men då var det skrik, skrik och skrik. Jag stoppade i han lite mer mat och tillslut somna han gott i sin säng och jag kunde äntligen gå och sova. Nu på morgonen sov han iallafall till halv sju så några timmars sömn hann man få iallafall, de tackar jag för =) 
 
Idag är man iallafall lite sliten så det blir nog bara en hemmadag ska försöka orka städa lite grann iallafall. Ska bara dricka upp kaffet sedan ska jag dammtorka nu när han sover. Den är ingen ide att jag går och lägger mig nu på dagen när han sover för då blir jag bara ännu tröttare och segare utan det är bättre att försöka hålla igång och somna gott och tidigt ikväll istället!

Tapeten är uppe..

Idag har vi varit iväg på familjecentralen på vårdcentralen vilket var jätte trevligt och mycket mammor och barn var det där också =). Det fanns lite olika rum med leksaker för barn i olika åldrar och ett kök där man kunde fixa till mat.
Familjecentralen har öppet varje onsdag mellan 8.30-11.30 så dit kommer vi att fara igen. På väg till familjecentralen fick vi sällskap av en mamma från "mammagruppen" som också skulle dit och det är ju alltid trevligt att få lite sällskap på promenaden. På väg hem så följde jag med några andra mammor för att äta lunch på folkhögskolan. Jag hade sådan tur att Oliver somna på väg dit och jag kunde sitta och äta i lugnt och ro, hann även gå hem innan han vaknade igen. Det tar på krafterna att leka en hel förmiddag när man är liten.
 
I kväll så har jag och Niklas hjälps åt att tapetsera i barnrummet då Olivers tapet hade kommit. Shit vad nöjd jag blev, jättefin tapet måste jag säga! Det kommer bli så himla snyggt med dom röda möblerna som jag målat oxå =). Ni ska snart få se slutresultatet men först måste möblerna sluta lukta innan jag törs stoppa in dom i Olivers rum vilket kan ta 2-3v då det är målat med oljefärg.
 
FÖRE:
 
 
EFTER:
 
 
 
Gode snyggt, heller hur??

ÄNTLIGEN!

Nu är ÄNTLIGEN skivan på tvättmaskin/tumlare på plats, har bara tagit en sådär två år.... Men nu är den där och det känns så SKÖNT!! Framsidan på huset är också färdigmålad så nu är det bara fönsterna kvar att putsa och sen är den där listan med tråkiga saker att göra tom =)

Lördagens middag!

I Lördags hade vi några vänner på middag och vi körde den sista grillningen. Det blev entrecote, strips, ceasarsallad, bea och rödvinssås. Åh..,det var så himla gott och köttet var så himla mört. Till maten drack vi Per Moberg´s egna rödvin som var även det jätte gott, alla gav det högsta betyg så det är ett vin jag verkligen kan rekomendera. Väldigt lättdrucket vin som finns på systemet för 99spänn! Måste pröva hans vita vin också men rose´t kan jag nog hoppa över, är inte så mycket för de! Vi hade en sådan trevlig kväll och satt mest och bara surra och tog det lugnt.
 


Till efterrätt blev det en slags chessecake, åt något liknande när jag var och hälsa på Sandra förra veckan och kände igen att Niklas gjort denna efterrätt för flera år sedan så jag kolla igenom min kokbok och mycket riktigt hittade jag ett recept! Otroligt enkelt att gör och jätte gott!!
 
Botten
14 smulade digestivekex
100g smält smör
Blanda ihop och tryck ut i en form.
 
Fyllning 1
200g Philiadelfiaost
1 dl florsocker
Vispa poröst.
 
Fyllning 2
3 dl hårdvispad grädde
1msk vaniljsocker
 
Rör ihop dom båda fyllningarna och bre sedan ut på digestivebotten och bre lite valfri kräm på toppen. Jag tog jordgubbskräm eftersom vi hade en öppnad förpackning i kylen men blåbärskräm är också gott =)
 
 

Vink vink

Oliver tar alla chanser han får att krypa upp i trappen, men idag blev det slut på det då vi nu hängt upp en grind. Så nu kryper han fram och står och skakar galler istället. Oliver undrar säker varför hans föräldrar förstör allt som är roligt. Vi stoppar lås på dörrar, lådor och toalettstolen och nu även trappen allt som är kul enligt honom =)
 
Oliver har nu blivit riktigt duktig på att vinka och han vinkar oftast när han vinkar till honom, så gullig han är!
 
 
 
 
 
 
 
 
Hej hej!!
 

RSS 2.0