En Finurlig dag!

Idag har jag varit så himla finurlig och smart om jag får säga det själv! Det hela började redan på jobbet med att jag gjorde snygga bakelser och goda, såklart!
Sen blev jag riktigt finurlig och kom på den smarta ideén att göra "låtsas glasskulor" av marängsmet att sätta i glasstrutar som dekoration. Är riktigt nöjd över denna idé faktiskt!
Efter jobbet for jag till skoaffären och köpte ett par snygga skor och 15% rabatt fick jagt oxå!
Skulle ha behövt ett par nya gympadojor eftersom mina gamla var så skitiga, men då kom jag på att om jag tvättar dom i tvättmaskinen och köper nya snören så borde dom bli som nya, mycket riktigt =)
Över till något lite mindre finurligt och det är denna bild av Olivers kläder som jag fick hem från ellos tidigare i veckan!
Av Niklas bror Tom m. familj fick Oliver jätte fina kläder från Polarn och Pyret. Nu längtar jag till en varm sommardag så jag får klä på Oliver dessa fina kläder.
Har varit en bra dag, idag! Hoppas på en lika bra imorgon!

Inge vettigt!

Händer inte så jätte mycket spännande just nu som jag kan skriva om. Jobbar ju om dagarna och det går bara bra, känns lite konstigt att komma hem kl 6 och då är det snart dags för Oliver att sova. Han somnar oftas kring sju, halv åtta tiden. Oftast badar han kring sju sen blir det flaskan och bums isäng där han somnar så fint. Vi har även börjat ge lite mat och pureér och det tycker han mycket om. Imorgon slutar jag halv tre och då tänkte jag göra lite nytta om tiden räcker till. Skulle behöva rensa i blombänken och trädgårdslandet, hade tänkt göra det idag men det blev lite tvätt och städ istället! Ska gå och dammtorka lite nu så kanske jag har nått vettigare att skriva om imorgon! Niklas bror kommer förresten hem imorgon från stockholm och ska stanna över helgen vilket ska bli mycket trevligt. Det var så länge sedan vi sågs och han har inte träffat lilla Oliver heller!

Hejs svejs!

Lite Nytt!

Idag har jag hämtat ut ett paket med lite sommarkläder till oliver som jag best. från ellos. Dom har himla bra rabatter, 1000:- rabatt fick jag. La upp beställningen i två ordrar för att kunna använda två rabattcheckar, smart va!? Har även beställt en sommarjacka till mig själv men det skulle komma in den 10juni. Förutom kläder fick oliver en solhatt, två par skor, sommarjacka, sockar och jag fick mig lite nya trosor.

Nä, nu ska jag fortsätta se DHW. Det är så sorligt att det är näst sista avsnittet!

Äntligen middag!

Nu har man äntligen fått sig middag, Lchf våfflor fick det bli idag då det går fort att slänga ihop och mycket gott är det också. Anledningen till den sena middagen är att vi varit i stan och storhandlat mat efter att jag slutat jobbet. Har nog inte skrivit att jag ska jobba i två veckor och Niklas ska få vara lite pappaledig. Det var riktigt riktigt rolig att jobba men nog saknar man ju lillkillen såklart!



Vill ni har recept på någonting så är det bara säga till för jag delar gärna med mig. På tal om att storhandla visst känner man sig rik när man fyllt på både kyl,frys och skafferi? Jag känner mig som rikast i hela världen! Hittade två intressanta saker när vi var och handla. Den ena var fun light saften med stevia som var riktigt god den andra var RIKTIGT VIDRIGT! Håll i er nu för jag köpte svålchips! Förstod att det skulle vara äckligt men jag var tvungen att pröva eftersom det innehåller 0gr kolhydrater. De doftade som dött ruttet djur, smakade som rent fett med en vidrig eftersmak. Fattar inte att nån kan äta dessa chips men det är tydligen väldigt populärt i tex: Danmark och Tyskland!



KÖP EJ DESSA!!!

Trevlig kväll på er!

Stugdrömmar!

Vi ska kanske bygga stuga om allt går vägen och de ska bli så himla skoj. Vi ska bygga tillsammans med mina föräldrar så nu håller vi på att spåna på ideér. Projektet kommer att dras igång nästa sommar isåfall. En stuga med loft blir det och mest troligt blir planlösningen som nedan med sovloft ovanför sovrummen. Tänkt så himla mysigt att få tillbringa sommrarna i en stuga. Tomten där stugan kommer ligga är så mysig och precis vid älven. Mer om detta senare....




God morgon! Igår var det egentligen tänkt ...

img_5391 (MMS)

God morgon! Igår var det egentligen tänkt att springa vårruset och lite festligheter efter de men de blev inställt pga. Sjukdom hos en lagkamrat, Lite trist men så kan de vara. Istället blev de grillning hos johnny och Amanda mfl. Vilket var trevligt men lillkillen vägrade att sova men glad var han ändå, han fick ju prövköra skoter ju! Ha en bra solig dag alla!


Nu ska de fikas i solen!

Måste passa på att fika ute medans solen ännu är framme, en kanelbulle och en chokladruta. Riktigt smarigt med tanke på att de inte innehåller socker eller mjöl. Jag sötar med stevia så man får en söt smak ändå, man kräver inte lika mycket socker nu som förr heller för att det ska smaka bra. Kokosnötsmjölet som jag använder mig av finns att köpa på internet på tex: bodystore.se för ca: 175:-/kg. Det är lite dyrt men väldigt drygt man behöver väldigt lite när man gör bröd och bakar eftersom det sväller väldigt mycket.
En blogg som jag brukar läsa som har mycket bra recept är Marianns LCHF. Hon har även skrivit en bakbok som jag hemskt gärna skulle vilja äga: Baka med LCHF.
En annan rolig grej som kommit ut i butikerna är fun light saft sötad med stevia. Har inte hunnit smaka den än men ska köpa en flaska nästa gång jag far på affären.


Lillakanin och jag tar en tupplur medans m...

img_9563 (MMS)

Lillakanin och jag tar en tupplur medans mamma städar för de är Inge kul har jag lärt mig...


Titta på mig jag har kryddor i fönstret, jag bor mitt i en mäklarannons!

Roligaste reklamen som  går på tv just nu, skrattar varje gång!

Café Rävasten

Brukar ni vara på café Rävasten i Vändträsk på sommaren? Om inte far dit för det är så himla mysigt! Jätte hemtrevligt och lantlig miljö med en övervuxen trädgård där man kan sitta och fika, men det är så himla charmigt. Dom har gott hembakat fika och man får kaffet i en egen liten söt kanna!

Dom har har nu öppet varje helg mellan 12.00-17.00 fram till midsommar sen har dom sommaröppet till den 15 aug , ons-sön mellan 12.00-17.00!

LCHF-franska

Så här gör man franskan som jag åt till frukost imorse, den går utmärkt att rosta med kör på hög värme på rosten!


10-12 ägg beroende på storlek
50g smält normalsaltat smör
ev 1 tsk salt
1,5-2 dl kokosnötsmjöl
2 tsk bakpulver

Gör så här
Vispa äggen pösigt och häll i det smälta smöret och ev saltet blanda runt och till sist de torra ingredienserna. Häll i en smord form (ev bröad med sesamfrön) eller klä en aluminiumform med smörpapper och häll smeten i, toppa med sesamfrön.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 30-40 minuter, man får känna lite på brödet.

image description

image description

Mysfrukost


En av många fördelar med att vara mammmaledig är mysfrukost. När oliver sover förmiddagsluren kring 8.30 äter jag frukost framför tv:n och de är så himla värdefullt att få sitta i lugn och ro. Idag blev de lchf-franska som jag bakade igårkväll och ett flatbröd med philidelfiaost. Sen mitt favorit the "söder the" Jättegott!! Flatbröd är gjort på mjöl men innehåller bara 2gr. Kolhydrater så jag brukar unna mig ett sånt ibland. Nu tillbaka till mysandet innan han vaknar!


Vad innebär LCHF?

Eftersom jag äter LCHF-kost tänkte jag berätta lite vad det innebär ifall det skulle vara någon som är intresserad. Det är väldigt "inne" nu att äta enligt LCHF eftersom man anser att det har väldigt positiv inverkan på hälsan och jag kan inte annat än hålla med. Har hunnit läsa en hel del under dessa veckor som jag hållt på och jag blir bara mer och mer övertygad om att detta är bra för kroppen eller så kanske jag bara blir mer och mer hjärntvättad =)

I korta drag så går det ut på att kosten ska bestå av proteiner och fett man utesluter alltså kolhydrater av alla de slag man får max äta mellan 30-100gr kolhydrater per dag vilket är väldigt lite. Dom kolhydrater man stoppar i sig ska inte komma från socker och mjöl(stärkelse) eftersom det är detta som har en negativ inverkan på hälsan. Hjärnan behöver kolhydrater för att kunna fungera men där är kroppen så smart att den kan göra om proteiner till de kolhydrater som hjärnan behöver. Ibörjan av kost omställningen kan man bli lite trött och få huvudvärk eftersom kroppen ändrar förbränningsmetod, istället för att förbränna kolhydrater först som den är van förbränner kroppen nu fett först.

Socker och stärkelse gör så att blodsockret åker upp och ner vilket gör att man blir sugen på saker fastän man inte är hungrig vilket i sin tur innebär att man äter mer än man behöver. Kroppen tar även väldigt mycket stryk när insulin måste produceraras i stora mängder för att få ner blodsockret till normal nivå. Insulin gör i sin tur att kroppen har svårt att förbränna fett. När blodsockret är lågt och jämnt kan kroppen börja förbränna fett.
Man ska äta så naturliga och obehandlade råvaror som möjligt eftersom det är de bästa för kroppen en massa onaturliga ämnen och tillsatser ska man försöka undvika, INGA LIGHT PRODUKTER alltså! Light produkter innehåller ofta en massa tillsatser och sötningsmedel som innehåller aspartam som bla. är cancer framkallande. Ät de fetaste när det gäller mejeriprodukter då det är det naturliga.
Nu kanske ni tänker att man får inte äta någonting gott, med gott menar jag tex: fika. Vad äter man till frukost om man inte får äta bröd? Vad äter man till sin köttbit? osv.

När det gäller att baka fikabröd så använder man kokosnötsmjöl och stevia som är ett naturligt sötningsmedel och resultatet blir faktiskt riktigt bra efter lite träning. Man bakar på ett helt annat sätt när man bakar enligt LCHF ska visa er lite fikabröd i ett annat inlägg. Bröd kan man även det baka och till köttbiten kan man göra gratänger, mos och ungsrosta grösaker som broccoli, blomkål, zuccini m.m.

LCHF kan man äta hela livet om man så vill och man går bara ner i vikt så länge kroppen tycker att man har fett att göra av med när man nått "sin" vikt kommer man inte gå ner eller upp i vikt utan man står still. Man får äta sig mätt och ta mellanmål och man är hungrig, man ska alltså inte gå hungrig utan äta när man är hungrig. Det är därför denna kost är väldigt lyckad när man försöker gå ner i vikt eftersom det inte är en svältdiet och resultaten kommer snabbt!

När jag började med LCHF för ca:6 veckor sedan vägde jag 62kg och nu väger jag 58kg, har alltså gått ner 4kg och jag är väldigt nöjd. Vill ner till 53-55 någonstans så som jag vägde innan jag blev gravid och forsätter det såhär så är jag snart där och då ska jag unna mig någonting, ska fundera ut någonting bra!!

Oj, vilket långt inlägg det blev man kan nästa tro jag är försäljare för denna kost. Jag rekomenderar er att pröva detta ifall du har nått kilo du vill bli av med, är sockerberoende eller bara vill må bättre.

Nu ska jag snart se DHW som är så himla bra, synd bara att serien snart är slut för alltid! Hejs Svejs!

8 månader sedan sist.

Det har tydligen gått 8månader sedan jag var in hit sist, det var inte riktigt meningen, har tiden verkligen gått så fort? Har hänt en del sedan dess. Har varit med om en förlossning & blivit mamma vilket har varit helt underbart. Förlossningen kunde inte ha gått smidigare och det var fort avklarat, tiden efteråt har varit mer kämpig då våran son haft någon sorts kolik och varit väldigt ledsen, oroligt och haft magont de tre första månaderna av livet. Varken jag eller Oliver har sovit speciellt mycket varken dag eller natt och det var varit en väldigt tuff period då man har fått vara glad om man orkat få i sig mat under dagen då all energi har gått åt till att ta hand om lillen. Det är tur att Niklas har kunnat lösa av när han kommit hem från jobbet. Förstår inte hur en ensam mamma klarar av ett kolikbarn. Efter tre månader vände allting och vi kunde äntligen få börja lära känna våran son och han blev som en annan bäbis man kunde få leenden och skratt och man började få in rutiner och förstå vad han gillar och inte. Har nu kunnat börja njuta av att vara mammaledig och få ork över till annat, man har blivit människa igen och går inte omkring som en zombie.


Nu handlar mina dagar om att bara mysa med Oliver och ta tillvara på denna tid som mammaledig, vi leker och pysslar på hela dagarna och på kvällarna när Niklas kommer hem försöker jag fara iväg och träna 2-3gr i veckan för att komma iform igen. Jag äter även LCHF-kost sedan 6v. tillbaka för att gå ner mina graviditetskilon. LCHF är verkligen något jag kan rekomendera och jag kommer hålla fast vid den här kosten även efter mina grav.kilon försvunnit man mår väldigt bra av att äta LCHF man blir pigg och fräsch.
Jag bjuder på en bild på gullungen så länge, så kommer jag snart tillbaka och skriver igen och jag lovar tidigare än 8 månader.