Dekoration av festlokalen

Om vi skulle ha bröllopsfesten i Kultur huset i Vidsel så skulle man vara tvungen att dekorera väggar och tak för att få ett fint och enhetligt intryck. Har googlat runt för att få lite ideér och det är bara att konstatera att man måste köpa en MASSA fiberduk.
 
 
 
Hittade fiberväv på Clas Ohlsons och där tog dom 70:- för 2,5*10m. För ca: 1400:- får man 2,5*200m fiberväv. Man kan säkert hitta billigare någon annanstans oxå. 
 
Stolarna skulle jag klä i lakan och på Ikea kan man få lakan för 19:-/st. Att klä 60st stolar skulle alltså kosta ca 1200:- Jag skulle även ha Lakan som dukar så man får nog räkna med en 300:- till. 
 
För att kunna piffa upp lokalen skulle det kosta ca: 3000:-
 
 
 
 
 
 

Lokal - Check

Efter lite tips och råd så tror jag att Folkets hus i Vidsel skulle vara ett bra altenativ för en bröllopsfest. Den är lagom i storlek och det är ett bra länge ifall man tex: vill ta fina bilder vid storforsen och några av gästerna får nära hem oxå =). Folkets hus i Sikfors är också fint men det känns lite åt fel håll. I Vidsel känner man sig ändå lite hemma då min pappa kommer därifrån och jag har varit mycket i vidsel/sörstrand som barn. Pappa har ju även mark där och vi har en husvagn uppställd på marken. Snart kommer vi nog att bygga stuga där oxå =)
 
Pålsträsk byagård
Lillkorsträsk byagård
Nystand byagård
Tväråsels byagård
Bredsels byagård (Hyra 600:-/d)
Folkets hus i Sikfors (Hyra 500:-/d)
Folkets hus i Vidsel
 
Vet inte vad Folkets hus i Vidsel tar i hyra men jag skulle väl kunna gissa på 700:-/d. Man skulle behöva hyra i 3 dagar för att kunna fixa iordning och städa efter festen. Lokalhyran skulle alltså gå på ca: 2000:-

LCHF - Jordgubbs & Vaniljlängd

 
Idag har jag varit hos min Mormor och hälsat på, min moster från Umeå var oxå där och skulle stanna några dagar. Jättekul att få träffa min moster det sker alldeles för sällan. Bakade en LCHF - jordgubbs och vaniljlängd som jag tog med mig till min mormor som är diabetiker. LCHF fika är ju perfekt för henne och hon blir alltid så glad när jag bakar fika åt henne. Finns ju inte så stort utbud av sockerfritt på affärerna. Smakade en bit och den var riktigt god, vilket min mormor oxå tyckte, - men nanting så myche gott! Hon tackade flera gånger för det goda fikat jag bakat åt henne. Ska baka en till mig själv sen oxå.
 
Oliver var lite grinig hos mormor och ville inte alls äta lunch, han bara skrek och gormade. Lite laxgryta fick jag i han och lite fruktpure och majskrokar fick jag ner tillslut iallafall. Efter det somnade han 30min, blev lite lek och bus innan vi for hem och på hemvägen somna han i bilen igen, la sedan över han i sängen och jag hoppas han är villig att äta middag när han vaknar!
 
RECEPT - 2längder
 
8ägg + 1gula
1 dl stevia strö
60g smör
2 dl kokosnötsmjöl
2 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
 
Vispa ägg och stevia poröst.
Tillsätt det smälta smöret.
Tillsätt det torra ingredienserna och låt svälla en stund.
Tryck ut i en brödform och gör en skåra i mitten för vaniljkrämen.
Lägg några skivade jorgubbar på vaniljkrämen och lite kokosflingor på.
In i ugnen på 175gr i 20-30min
 
Vaniljkräm
3äggulor
1/2 dl stevia strö
1 tsk vaniljpulver
1dl grädde
50g smör
 
Sjud tills krämen tjocknat lite, ta av från plattan och tillsätt smör.
 
Jag gjorde bara halva satsen! Lycka till!i
 
 

Lokalen!

När jag gifter mig skulle jag vilja ha festen i en byagård heller likanande och inte på någon restaurang eller så. I en byagård kan man pynta och dekorera som man vill och sen blir det en avslappnad miljö att ha festen i. Har själv kommit på några ställen där man skulle kunna ha en fest men många lokaler känns lite små. Det ska lätt kunna rymmas 60pers. och ändå finnas plats för att kunna dansa, leka lekar osv.
 
De lokaler som jag kommer att tänka på är:
 
Pålsträsk byagård
Lillkorsträsk byagård
Nystand byagård
Tväråsels byagård
Bredsels byagård (Hyra 600:-/d)
Folkets hus i Sikfors (Hyra 500:-/d)
Folketshus i Vidsel
 
Pålsträsk och lillkorsträsk lokal känns lite små. Folketshus i Sikfors är ganska fin och skulle kunna funka likaså Folketshus i Vidsel. Någon som vet hur bredsels, tväråsel eller nystrands byagårdar är i storlek? Heller har något annat tips på lokal i närheten av Älvsbyn?
 
 

Martha Stewart's Keepsake Wedding Planner

För ca: 2 år sedan köpte jag en wedding planner book där jag har börjat samla en massa bilder, inspiration och annat för ett kommande bröllop. Jag köpte Martha Stewart's Keepsake Wedding Planner på adblibris och den kostade 215:-, står allt man behöver veta för att kunna planera ett bröllop. Boken är verkligen jättefin och innehåller plastfickor och mappar för att kunna spara bilder och papper. Den har färdiga mallar för att tex. kunna skriva gästlista, planera budget m.m. Boken är uppdelad i olika kapitel som lokal, klädsel, blommor, mat osv. och på varje kapitel får man en massa tips och ideér. Boken har bara en liten nackdel och det är att den är på engelska men det funkar ändå.
 
Ett bra köp till dig som planerar ett bröllop!
 
 
 
 

Det här med att gifta sig..

Egentligen skulle man ju behöva gifta sig nu när man har barn, eftersom det underlättar betydligt. Speciellt om det skulle hända någon utav oss någonting. Är man inte gifta så ärver ens barn och inte ens sambo. Om en utav oss skulle gå bort så skulle Oliver ärva tex: 1/2 huset och jag måste lösa ut honom för att kunna bo kvar har jag fatta det som. Vilket jag mest troligt inte skulle ha råd med och tvingas sälja huset! Därför är det kanske inte så dum idé att gifta sig. Frågan är bara hur man skulle göra detta!? En del av mig skulle vilja ha ett riktigt påkostat bröllop men jag vill absolut inte lägga den summa pengar det skulle kosta, 50-60 000 på en fest känns verkligen onödigt. Tänk vad mycket man skulle få för den summa pengar.
Man skulle kunna gifta sig på arlanda och sedan fara iväg på en resa, men då är det som ingen idé att ha några fina kläder vilket skulle vara roligt. En sak som vi vet och det är att vi vill gifta oss borgerligt, men att bara gå in på kommunhuset och gifta sig och sedan gå hem kändes ju inge vidare kul. Man skulle ju kunna ha en bröllopsfest efteråt men då vill jag ändå att det ska vara lite påkostat. Att man bjuder på mat, har fin dukning osv..
 
Jag får göra en bröllopskategori och börja spåna på lite ideér...., Vi ska nog inte gifta oss än om ett tag men samla tips och ideér kan man alltid göra!
 
 

Dagens Middag!

Idag blev det LCHF-Lasagne, super gott!! Godare än vanlig lasagne, pröva själva så får ni se =)
 
RECEPT
 
 
 
Lycka Till!
 
 

Dagens Lunch

 
Nu är lunchen intagen och Oliver ligger och sover, undra vad man ska göra resten av dagen då? Tycker dagarna har en tendens att flyga förbi och man får inte så mycket gjort. Inte lika mycket som man har tänkt sig i allafall! Man gör dom där hushållssysslorna som att städa, tvätta, laga mat osv. och sen leker man och myser med Oliver när han är vaken. Men det kanske är det här som är att vara mammaledig, det kanske inte är meningen att man ska hinna allt det där som man har på en lång lista av saker man borde göra! Man kanske inte ska hinna göra alla dom där "jag skulle borda" utan njuta av dagen istället!?

Kommer ni ihåg Anna & Anders?

Vet inte om ni såg dokumentärserien Drömmen om ett barn som gick på tv3 för ett tag sedan!? Serien handlar om par som försöker få barn och har gått igenom IVF-behandlingar och Adoption. Programmet handlar om några olika par men det fanns ett par som jag tyckte så himla synd om, Anna & Anders. Dom gjorde 7st IVF-försök och alla misslyckades, hon blev även spontant gravida under programmet men när dom var på ultraljudet för att bekräfta graviditet fanns ingenting där. Det var så himla sorligt och jag kan förstå hur himla ledsen och besviken dom blev. Kommer ihåg när vi fått vårat efterlängtade plus efter vår IVF-behandling och skulle in på ultraljud för att kolla att det  verkligen var något där hur nervös man var. Man låg där och väntade på att läkaren skulle säga något om vad han såg på skärmen. Men så visar han en liten ärta på skärmen som pickar på, vilken lättnad och underbar känsla och man vågade äntligen tro på att vi skulle bli föräldrar. Här nedan ser ni en bild på en 7veckor gammal Oliver!
 
 
För att återgå till Anna och Anders så valde dom att inte göra några fler IVF-försök utan satsa på adoption istället. Letade reda på deras blogg idag för att kolla hur det går för dom. De har inte fått hem någon liten bäbis ännu men står i kö för att få adoptera från Thailand. Jag hoppas verkligen dom får deras efterlängtade barn snart för det måste vara otroligt jobbigt att veta att man ska bli mamma och pappa men inte veta när! Deras blogg hittar ni iallafall här om ni är intresserade. Har ni missat att se serien Drömmen om ett barn så kan ni se den på tv3 play, se den om ni inte gjort de!
 
Att man gjort en IVF behandling tycker jag inte ska vara någon hemlighet och det är mycket vanligare än man tror och det finns säker många som inte vet vad det innebär. Funderar på att skriva om hur våran resa har varit, kanske finns det någon som läser min blogg och försöker bli gravid!? Är det något ni skulle vara intresserade att läsa om? Skulle nog ta några veckor att berätta våran resa men kanske spännande & intressant för er att följa våran resa till en liten Oliver.
 
 
 

En festmåltid!

Igår åt vi en sådan supergod tre rätters middag, vi firade att Niklas nu klarat Jägarexamen. En chevre´ toast till förrätt, hittade LCHF bröd på ICA som jag har under chevreosten. Man steker brödet i rikligt men smör och sedan kör man in det i ugnen några minuter men osten ovan på, ringla även över lite honung. Lägg sedan toasten på en salladsbädd och ringla över svartpeppar, flingsalt och balsamico.
 
Mortla enbär, vitpeppar och flingsalt och lägg sedan ut på en tallrik, vänd sedan köttet i blandningen och stek. När köttet nästan är som man vill ha det häll på 3cl wiskey och tänd på med en tändsticka och flambera. Ta upp köttet och låt vila en stund. Murkelsåsen gjorde jag bara genom att finhacka murklor och steka. Häll på grädde, lite svampbuljong, salt och peppar. Risotton gör jag genom att följa receptet på baksidan av paket, riset man använder heter Arborioris. Risotto blir sjukt gott, men tar lite tid att göra då det är flera olika moment men följer man bara beskrivningen på baksidan av paket blir det super. Man behöver iallafall olja, lök, arborioris, vitt vin, grönsaksbuljong, smakrikost (jag tog västerbottenost), salt och peppar. Risotto är dock inte LCHF!
 
Chokladmoussen är LCHF och där vispar man 3 äggvitor och de 3 överblivna gulorna stoppar man i en annan bunke. Smält 150gr 70% choklad och blanda ihop men gulorna, en i taget. Tillsätt 2msk kaffe och vänd sedan ner äggvitan. Vispa 3dl vispgrädde och vänd ner även det i chokladsmeten. Häll upp i skålar och ställ i kyl minst 2h. Servera med bär!
 

Dagens Middag!

Idag blev det köttfärsbiffar fyllda med mozarellaost, zucchinipasta och gräddsås. Ett egen påkommet recept och det blev gode himla gott =)
Köttfärsbiffar
 
1msk fiberhusk
1ägg
3/4 dl grädde
500g köttfärs
salt
vitpeppar
köttfärskrydda
 
Låt svälla en stund och platta sedan ut en klick smet och lägg en bit mozarellaost på, tryck ihop och rulla till en boll och platta sedan ut till nått lite mer biffliknande. Stek i mycket smör och häll sedan på lite grädde när biffarna är färdiga och en 1/2 köttbuljongtärning och koka ihop!
 
Zucchinipasta gör man genom att göra strimmlor med en potatisskalare och sedan lägga ner i kokande vatten 30sec.

PDOL

Igår var vi en sväng på PDOL, där har jag inte varit på säker 15år så det var riktigt trevligt! Syrrans Edwin fick åka lite karusell och jag och Niklas fick åka en himlans läskig en. Men oj va kul det var och vad det pirra i magen, hade glömt bort hur kul det var att åka karusell! Värst var det när man hängde upp och ner och den sedan for ner igen. Jag höll händerna för ögonen och skratta konstant för det var så kul!
 
 
 
 
Idag har min Kusin Jessika och hennes lilla Milton varit här och lekt. Vi har haft mycket roligt och Oliver var mycket intresserad av Milton. Det skiljer ca: 2,5 månad mellan pojkarna så dom kommer nog kunna leka riktigt bra när dom blir äldre. Syrran och Edwin kom oxå förbi och lekte en stund och vi försökte ta ett kort på dom alla tillsammans men det var inte det lättaste. Syrran fick nån bra bild så jag ska ta av henne sen. Lite komiskt är det att alla vi kusiner på mammas sida fick barn under ett halv år.
 
Ikväll så ska Niklas skjuta upp för jägarexamen så snart har jag en jägare här hemma som kan fixa kött själv, inte dåligt!!
 

Middagsbjudning!

Igår kväll fick vi super god mat när vi var bjuda på middag av Syrran, John och Edwin. En massa grillade grönsaker, karrékotlett och äppeltsatsiki. Till efterrätt fick vi en sjukt god knäckig rabarberpaj!
 
Vi fick även vårt paket igår med bla. Olivers "Lära gå hjälm" hur söt blev han inte i denna?? Fick sätta den bak och fram eftersom den var lite stor och satt bättre så när man skulle knyta den. Bilstolen var även den jättefin och jag tror vi kommer bli nöjda!
 
Vi spelade TP Team igår och det var riktigt kul. Var med i det vinnande laget båda omgångarna vi spela fast jag kan nog inte ta åt mig så mycket av äran =) Gillar ni frågespel och har tänkt köpa ett nytt kan jag verkligen rekomendera detta!
 
Oliver fick lägga sig att sova i vagnen medans vi var där och det gick bättre än förväntat. Han vakna till två gr. men var lätt att söva om. Han brukar inte gilla att sova i vagnen så mycket för att han inte kan röra sig som han vill. När vi skulle hem flytta vi över han i bilstolen och sen i sängen när vi kom hem och då vakna han inte alls, Skönt! Sen sov han ändå till 05.30 i ett svep!

En dag i farten!

Igår var vi ut och promenerade ner på byn där jag hälsade på, på jobbet och Oliver fick sig lunch. Sen mötte jag upp syrran, John och Edwin och vi gick på lite affärer och till Lomtjärn. Vilken jättefin lekpark dom hade där, det fanns hur mycket som helst! Sen gick vi och hälsade på Danne, Kajsa och Sally en snabbis där Niklas var på fikarast. Följde med Niklas tillbaka till jobbet en stund eftersom det börja regna och väntade där tills det slutat och jag kunde gå hem! När vi sedan kom hem kom mamma och pappa förbi en stund och sen for vi på middag hos syrran m. familj =) En bra dag!

Det kan lika gärna bli vinter!

Den här sommaren har varit så fruktansvärt dålig, har nog inte varit med om sämre. Men idag kan man ju inte riktigt klaga då det faktiskt varit bra väder och vi har passat på att vara ute. Vi har varit på promenad och badat ute i poolen. Kusin Edwin var även här och tog sig ett dopp. Det jag ville säga med det här inlägget egentligen var att jag längtar till Vintern och Julen. Har aldrig fått någon sommarkänsla i år så vi kan lika gärna gå över till vinter nu som är min favorit årstid. Idag när jag satt och såg på tv så råkade jag hamna på julavsnitt av Family Guy, så nu LÄNGTAR jag verkligen!! Min Sambo brukar bli lite smått irriterad på mig när jag nynnar julmelodier mitt i sommaren och lyssnar på julmusik i September =). Men så är det att ha en Julgalen sambo!
 
Imorgon är vi bortbjudna på middag hos min syster m. familj och annars vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Niklas har börjat jobba igen så nu är det bara jag och Oliver hemma om dagarna igen. Det har varit så himla roligt när Niklas varit hemma. Varför kan det inte alltid vara så??
Har gjort bort att göra en massa tråkigheter nu på kvällen iallafall som att städa osv. så det slipper jag i allafall imorgon. Kanske jag tar och bakar lite LCHF-fika, det har börjat ta slut ju!
 

Tänk va fort tiden går....

 

Storbeställning!

Igår skickade jag iväg en beställning från Jollyroom. Dom hade rea på en massa saker som vi var i behov av så då var det bara att passa på. När vi var och vägde och mätte Oliver i Torsdags så tyckte Gunilla att vi skulle köpa en "lära gå hjälm" då Oliver redan kryper och ställer sig upp mot allting och inte förstår att man ska ta emot sig när man ramlar. Det är först om 3månader, när han är 10mån som barn börjar ta emot sig och lär sig att det tar ont att ramla. Vi kommer nog ha en kille som springer omkring vid 10månader om han forsätter i den här takten!
 
Oliver hade förresten vuxit bra den här månaden +400g och  + 2cm så nu väger han 7500g och är 71cm. Började även igår att ge gröt på eftermiddagen, så nu äter han bara ersättning när han vaknar på natten. Han äter Välling på morgonen, gröt som andra frukost, 1/2 barnmatsburk till lunch, ibland ett mellanmål tex: fruktpuré, gröt till middag och välling på kvällen. Ska sedan byta ut middagen till vanlig mat bara jag ser att magen hänger med.
 

HUGO

Igår kväll såg vi en film, HUGO. Den var himla mysig och välgjord, kan verkligen rekomendera den! Filmen handlar om Hugo Cabret och utspelar sig i Paris 1930 och handlar om en föräldralös som bor i väggarna på en järnvägsstation där han blir del av ett mysterium som involverar hans döda pappa och en robot... 
 
 
 

I Fredags och Lördags

Har inte hunnit blogga förrens idag då bloggappen inte har funkat, så himla irriterande! I fredags sov vi hemma i Påle och fick en supergod middag. Efterrätten var verkligen något utöver det vanliga och riktigt god. Receptet kommer här nedan!
 
På lördagsmorgonen lämna vi Oliver hos Mormor och Morfar och själva for vi upp på byn för att delta på Jockes 30års fest. På dagen spelades det brännboll och vollyboll, mycket trevligt. På kvällen fick vi grillat till middag och kladdkaka. Var superkul att träffa massa folk som man inte sett på länge men när klockan börja närma sig halv tolv slog tröttheten in och vi valde att fara hem och sova istället. Det var första gången vi lämna bort Oliver för natten och första gången på månader som vi skulle få en sovmorgon tillsammans och slippa gå upp på natten för att ge mat. Så underbart skönt att få sova ut!!
 
 

Kokos & jordgubbar i kalasgod paj

4–6 port

ca 400 g jordgubbar

Smuldeg

2 dl havregryn

2 dl vetemjöl

1 dl koksflingor

1–11/2 dl strösocker

175 g smör

Garnering

kokosflingor

Ugn 200°

Gör så här

1. Smuldeg: Blanda alla torra ingredienser. Skär smöret i tärningar och nyp ihop allt till en smulig massa.

2. Lägg ca hälften av smuldegen i en stor, 24–26 cm i diam, eller flera små, smorda formar. Skiva jordgubbarna och lägg dem ovanpå. Strö över resten av smuldegen.

3. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Strö över kokosflingor före servering.

Snabb, kallrörd vaniljkräm

Här ger krämig rysk yoghurt en lätt syrlig touch.

ca 4 port

3 äggulor

1/2 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

11/2 dl vispgrädde

1 dl rysk yoghurt

Gör så här:

1. Vispa äggulor och båda sockersorterna pösigt.

2. Vispa grädden. Rör i yoghurten och blanda med äggsmeten.

 

Western Farm

Idag har vi varit med Danne, Kajsa och Sally på Western Farm. Vi började med att fara och fika på Rävasten, vi börjar som bli stammisar där nu =) På Western Farm fanns det massor att göra och inte visste jag att det var så stort. Har varit där på festligheter men då har dom inte öppet hela området. Man kunde kolla på djur, hoppa i hö, rida på hästar, vaska guld, yxkastning, kolla på hästshow, se på teater, ansiktsmålning m.m. Ska bli riktigt kul att fara tillbaka dit när Oliver blir äldre. När vi kom tillbaka till Älvsbyn igen for vi och åt middag på Heart to Heart. Oliver somnade gott kl.19.00 och jag sitter och tar igen mig i soffan och väntar på Sommar med Ernst.
 
Iförrgår var vi på teknikenshus med vårt Stockholmsfrämmande och det var roligt det också. Mycket såg ut som när man var liten men några nyheter fanns det också. Igår så for Niklas bror med familj hem igen, det har varit så roligt att ha dom här och jag hoppas vi kan komma ner till Stockholm snart och hälsa på.
 
Imorgon ska vi fara till mina föräldrar och sova där. Niklas och min far ska bygga på Carporten och jag,morsan och Oliver får hitta på nått annat kul. 
 

Vill till Ikea!

Skulle vilja fara till Ikea och shoppa lite =)
 
 
 
 
 

Teknikens hus

Nu är vi väg till teknikens hus å det ska bli skoj! Kände mig dock lite konstig i morse när jag kolla mig i spegeln :-)


En underbar dag!

Vilket väder vi har haft idag, helt underbart! Idag begav vi oss till Hägnan i Luleå och körde via Klöverträsk och Avan där man kan åka färja över till andra sidan och det är då nära till gamla stan i Luleå därifrån. På Hägnan var det super mysigt och Oliver gillade verkligen att kolla på djuren, han skrattade och tyckte det var så kul. Trodde han var för liten för att tycka det var kul, men icke! Vi hittade en liten lanthandel i gamla stan där jag köpte världens finaste nalle till Oliver. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Tack Hanna för tipset om Hägnan!

En rolig dag!

Idag har det varit en riktigt rolig och mysig dag. Vårat Stockholms främmande har tillbringat natten och dagen i Arvidsträsk så vi ringde mina föräldrar och hörde om dom ville följa med till Boden och gå en guidad tur i Rödabergsfortet. När vi börja närma oss Boden så börja det regna så vi bestämmde oss för att fara på museum istället och ta Rödabergsfortet en annan dag.
 
Oliver var i bärselen på museet och tyckte det var jätte kul att följa med och titta. Blev även ett besök på Retro cafet. Ett café som ligger precis bredvid museet och går i 50,60-tals anda. Fanns väldigt mycket fina och roliga saker att titta på men det var lite synd att allt var så "ihop tryckt". Vi fikade inget där utan gick bara runt och kolla på alla saker, var ju som ett museum det oxå.
På vägen hem svängde vi in på Rävasten och tog en fika och då kom solen fram och vi kunde sitta ute. Oliver har varit snäll som en ängel hela dagen och knappt gjort ifrån sig ett ljud endast på slutet påväg hem från Rävasten blev han lite gnällig och fick myror i benen så vi svängde förbi mina föräldrar i påle och där härja han på golvet hejvilt och gjorde av med lite energi. Somna tidigt gjorde han kväll (19.00) då han inte hade tid att sova någon eftermiddagslur då det fanns så mycket spännande att titta på. 
 
Få se vad vi hittar på för kul imorgon!?, någon som har något förslag på nått kul man kan besöka omkring fyrkanten området och där man kan ha med en 7mån bäbis, kom jättegärna med tips. Min dag idag är ett tips till er =)

Vad vi gjort de senaste dagarna!

Idag har vi ätit palt, både blod och vanlig. Det var så sjukt gott, det var ju några månader sedan sist. Fastän jag fuskar lite med LCHF nu så syns det inte på vågen och det är ju himla skönt!
 
Har fyndat mig ett par stövlar för 300 spänn och ett tallriksställ på 1/2 priset, endast 40kr. Var ute efter precis ett sådant så snacka om att jag blev glad då jag hitta ett på halva priset. Hitta även en knäckebrödsburk.
 
Oliver har de senaste dagarna blivit jätte duktig på att ta sig fram i gåstolen och lärt sig krypa på riktigt har han oxå. Han drar sig upp mot allting och ibland så ställer han sig upp med stöd såklart. Han har verkligen lärt sig massor. Synd bara att han inte förstår att han kan göra sig illa. Han tror att man kan släppa händerna när han står upp, så det gäller att hålla ett öga på honom HELA tiden. Ska bli spännande och se när han börjar gå, hoppas det dröjer länge så han har lite mer balans!

Shopping!

Idag var vi ju i Luleå och gick på grabbaffärer, biltema, jula osv. Jag fick mig en ny mobilladdare och Oliver fick en miniparkbänk av farbror Tom, super gullig var den. Vi hade tänkt fara på Teknikenshus men dom hann stänga så vi får ta det en annan dag istället. Nu ska vi grilla hemmagjorda hamburgare, Gott!! Blir lite snabba inlägg nu när Niklas har semester och man prioriterar lite annat före datorn. Men nått litet inlägg blir det iallafall!!

På väg till Luleå

Är nu på väg till Luleå för att gå på lite affärer och göra ett besök på teknikenshus, hur längesen var det inte man var där??? Lillen har somnat så sött där bak med sin snuttefilt. Har ingen feber idag men känner mig inte riktigt pigg, men orkar inte bara vara hemma nå mer!


Så gulligt...

Har mest legat isängen idag och kurerat mig. Nu på kvällen så kom Niklas 4åriga brorson in i sovrummet där jag låg och vila och gav mig en teckning som han suttit och ritat. Innan han gick så sa han: - du kan ta fram och titta på den ibland så du blir frisk! Så himla gulligt, de värmde i hjärtat. Kom att tänka på den dagen då oliver, min egna son kommer att kunna prata och säga gulliga saker, kommer det värma så mycket i hjärtat att de smälter då eller???


Attans...

Inatt har jag svettats och frysit om vartannat och imorse när jag klev upp hade jag feber. Så jag låg i sängen ändå till 12 tiden innan jag tog mig upp. Känns lite bättre när man fått i sig lite alvedon, hoppas bara detta känns bättre imorgon!

Lugn dag!!

Idag har det inte gjorts mycket utan jag har mest vilat och tagit det lugnt. Grabbarna har farit och fiska och jag har bäddat ner mig i sängen för att se på tv och krya på mig!!


Barn är allt bra underbara!

Igår när vi satt i poolen så säger den yngsta av Niklas brors pojkarna till mig.
 
- Jag tycker du har en tjock mage!
- Jaha, tycker du det. Men du vet jag har ju nyss haft en bäbis i magen.
- Jag tycker ändå du har en tjock mage, Jag tror du har en till bäbis där inne!
- Jag tror inte att jag har någon bäbis där inne vet du.
- Din mage är Tjock!
 
Hahahaha... fyraåringar kan vara allt bra underbara och ärliga!
 

Gårdagen

Klockan är nu 05.00 och jag har precis gett Oliver sin morgonvälling och lagt tillbaka han för att se om han vill sova lite till och det verkar faktiskt som det då jag inte hör honom ligga och prata. Annars kan han ha lite svårt att somna om när han vaknar så nära sin tid att stiga upp för dagen, alltså kring 06.
 
Har sovit som en kratta inatt och vaknat typ varje timme och jag känner att jag fått ont ihalsen och rinnsnuva,ajaj inte kul alls. Jag hoppas det går över fort!
 
Tänkte passa på att blogga om gårdagen för det hanns aldrig med, nu när jag ändå är vaken ,har tid och inte kan sova. Det var ju super väder igår och vi drog till Påle´s Badstrand för att bada men det blåste som attans så det blev ett väldigt kort besök där. Vi for hem istället och köptes en stor pool så att ungarna fick bada i den istället. Det tyckte dom var super kul och även vi vuxna fick plats. Vi var mest ute hela dagen och mot eftermiddagen for Niklas bror och barnen till Arvidsträsk för att sova en natt där och vi for och hyrde en film. Vi såg en halvtimme sen somnat jag kl.10.00 för natten, skönt! Filmen jag inge vidare bra, det var den nya med Johnny Depp tror det hette RumDiary.
 
Få se vad vi hittar på idag men det verkar bli finväder idag också =)
 
 

Söndag!

Idag följde jag med syrrans familj och min mor och far till Rävasten för att fika, det är ju så himla mysigt där! Fuskar lite med LCHF nu, speciellt med fikandet nu när Niklas har semester så det blev en kaka och kaffe! Försökte få en fin bild på mig och Oliver men det var svårt att få han att titta in i kameran och jag kisa för solen, jaja bättre lycka nästa gång. Niklas, hans bror och barnen har varit och fiskat hela dagen och på kvällen har vi ätit Kyckling och potatissallad, bara sallad för mig. Dom har spelat lite fotboll och vi har lekt i lekparken och suttit ute på altan, men nu tror jag det blir sängen!

Lördag!

Igår fick Niklas semester och det ska bli skönt att ha han hemma om dagarna och vad mycket roliga grejor man kan hitta på att göra, bara hoppas på fin väder nu. Niklas bror och barn har kommit till oss idag från Stockholm så få se vad vi hittar på för skoj imorgon. Perfekt att bloggappen har börjat funka nu oxå så man kan blogga när man är på vift!
 
Hörs imorgon!

Äntligen.....

........funkar blogg appen, var då inte en dag för tidigt!

Finn ett fel!


Gode gullig är man när man tränar på att stå!

 

En mysig kväll!

Idag har jag jobbat och det har varit en massa folk på fiket så man har jobbat häcken av sig. Men kul var det och dagen gick väldigt fort! Ikväll har vi ätit super god mat och vi har Jocke här på besök så nu sitter vi ute på altan under myggnätet och myser med varsin Mojito som är den godaste drinken enligt mig! Man kan variera den på många olika sätt och mina favoriter är att byta ut Havana Club mot Bacardi Melon eller Captain Morgan! Jag gör mina Mojitos enligt receptet nedan. Det som är viktigt att tänka på är att muddla socker, limeklyftor, mynta och havana Club väl och sedan fylla upp med is och Kolsyrat vatten!

Pappa upp i dagen!

 

Olivers Rum!

Såhär ser Olivers rum ut idagsläget med det ska det snart bli ändring på, skulle behöva få upp en barntapet iallafall. Har inte kännts så viktigt att fixa till hans rum då han ändå inte är där och leker men nu när han har börjat leka lite mer aktivt och kunna ta sig fram så gillar han bättre att vara i sitt rum. Under Niklas semester så kanske det blir en IKEA-tripp för att köpa lite inredning, sokulle även behöva lite grejer till tvättstugan!

Gårdagens shopping!

Detta hittade jag till Oliver på Lindex igår en UV-dräkt och den super gulliga jumpsuiten där tröja och shorts sitter ihop!  

En sån HÄRLIG dag!

Idag har vi haft en sådan härlig dag, vi for redan kl.9 till Luleå och kom hem kring 19. Vi har hunnit vara på stan en sväng och jag hittade lite barnkläder på Lindex, visar imorgon. Följde med syrran och Edwin på deras Mammaträff och fick träffa andra barn och mammor, super trevligt! Vi har varit på Barnens hus och köpt en snuttefilt och två böcker till Oliver. Vi var på Ica kvantum och köpte billiga jordgubbar för 20:-/låda. Vi har lekt utomhus och inomhus och en super god skinksallad hann vi med innan vi begav hos hemåt. Det gör vi om!!
 
När vi kom hem fick han välling och bums isäng. Jag kan säga att herrn somna fort!!
 

Torskknyten!

Gårdagens middag blev torskknyten som är väldigt enkelt och gott! Man tar ett bakplåtspapper och skär upp lite grönsaker. Jag tog champinjoner, tomat, paprika och lök som man lägger på pappret, man lägger torsken på och kryddar med salt,peppar,basilika och ev. en klick persiljesmör. Man viker ihop till ett knyte och in i ugnen 25min i 180gr. Fisken och grönsakerna blir väldigt fina då det ångkokas i det lilla paket och alla smaker och dofter stannar kvar. En jättegod sås till gör man av 3dl creme fraiche, 1 1/2 -2 tsk italiensk salladskrydda och lite paprikapulver. Klart att ätas direkt ur paketet!
 

Vilken härlig dag!

Vilket underbart väder det varit idag och vi har verkligen tagit tillvara på denna dag. Efter att Oliver sovit sin eftermiddagslur fick han komma ut där jag redan parkerat mitt arsle med korsord och is-the. Gjorde mitt egna is-the som blev riktigt bra. Jag kokade bara upp vatten och la i några thepåsar som fick dra. Ställde in i kylen, sockrade med stevia, la i lite limeklyftor och is. Oliver fick äta flaskan ute på en filt och sen blev det bad i badbaljan. Han gillar verkligen att bada och satt länge och plaska i vattnet, sen börja han böja sig över kanten för att plocka upp gräs, gullunge =)
Imorgon blir det en tripp till Luleå och hälsa på syrran och Edwin, det ska bli skoj! Få se vad vi hittar på för något trevligt!
 

En fin dag!

På morgonen efter att Oliver sovit sin förmiddagslur och ätit gröt gick vi ut på en promenad och inte så liten heller 1,2h blev det. Han sov ingenting under promenaden utan lekte med sina leksaker och blev lite små grining ibland, han tycker inte alltid det är så kul att åka vagn. När vi kom hem var han som solstrålen själv och har lekt i nästan 2h på golvet med avbrott för att äta lunch. Tror aldrig han underhållit sig själv så bra på golvet och varit så nöjd, han har bara kollat efter mig ibland och flinat och sedan krypigt vidare för att upptäcka hans hem. Nu har han somnat och jag ska gå ut och sätta mig i solen och bara njuta =)
 

Sjukt kul app!

Ladda hem den här appen om ni inte gjort det, Photofunia. Det är så sjukt kul och man kan fixa till hur mycket kort som helst på olika roliga sätt. Gratis är den också!
 
 
 
 
 

Big brother

Var ute och kollade runt på nätet och kom att funderapå hur det gick för Annica och Marcelo som förlova sig inne i huset men hade ett minst sagt stormigt förhållade och bråka typ jämt! Hittade då att dom bloggade på spotlife.se
Deras bloggar kan ni hitta här: Annica, Marcelo.
 
Dom verkar iallafall hålla ihop och Annica verkar ha fyttat till stockholm, Det man sett i big brother så verkade Marcelo inte vara någon drömpojkvän men det kan ju ha varit ett spel för gallerian också.
 
Big brother vinnaren Hannas blogg finns här och hon var även min favorit i programmet!
 
Det fanns ett till kärlekspar och det var Amandus och Camilla som även dom bloggar på finest.se, Amandus, Camilla. Dom är nog mer bara välldigt bra kompisar då hon bor i Dubai.

Våra nya sänglampor!

 
Precis när jag står och tar kort så går strömen och jag som precis skulle göra Olivers välling, men Niklas gick ut   och värmde vatten på grillen =) och nu kom han in så nu ska jag ge lillen mat. 

En massa grejer har blivit gjorda!

Idag har Oliver varit så duktig när han följde med mig på byn för att göra en massa ärenden. Först for vi på MIM och kolla in rean, jag fick med mig hem en klänning, ett par byxor, en kofta och ett linne. Chansade på storlekarna då det är lite bökigt att kunna pröva när Oliver är med, men allt satt perfekt! Det var tur att jag hitta mig ett par byxor för mina favorit byxor gick sönder ihelgen när jag böjde mig ner Hahahaa.., och det händer nu när jag gått ner i vikt, lite komiskt är det ju! Ang. viktnedgången så står det ganska still men jag har bara 1,5-2kg kvar att gå ner, men jag trivs ganska bra som vikten är nu oxå så det får ta den tid det tar helt enkelt!
 
Sen blev det en tripp till Gårdings för att köpa ett nagellack och mascara. Sen den stora utmaningen att hitta två sovrumslampor att ha på vardera sida om sängen. Hittade en jätte frän lampa på Happy Homes men den fanns bara i ett ex. så klart. Gick till Handplockat men hittade inget där. Så jag börja tänka vart f*n köper man lampor här på byn? Elkedjan såklart. Man glömmer som bort den butiken när den ligger lite längre bort på storgatan. Men där hittade jag två snygga, vita, höga lampor så dom fick det bli. Ska ta en bild och visa sen hur det blev.
 
När vi kom hem la jag en sovandes Oliver i sängen som sov gott i 1 1/2 H. sen blev det lunch och lek. Hans favorit leksak just nu är gungstolen, men när han leker med den vakar jag som en hök. Det är ju så lätt han klämer sig där. Vi gungade lite ute, men usch vad det blåste så vi gick in och rev ut lite filmer istället. När han sitter där på knä och leker med filmerna så ser jag hur han vill ställa sig upp och såklart lyckas han med det. Han håller ju självklart isig i lådan. Efter all lek blev han trött igen och ligger nu och sover och jag ska börja med middagen för jag är vrålhungrig. Får bli en LCHF-pannkaka för jag orkar inte göra nått annat.
 
Har jag förresten sagt att Oliver sover istortsett hela nätter nu sedan vi börjat ge han riktig välling. Han får vällingen kring 19.00, somnar vid 19.30, vaknar för mat kring 05.00 och somnar sen om till 06.30. Det kan man väl kalla att han sover hela nätter med en tidig frukost =)
 
 
 

Måndag!

Då är helgen slut och tillbaka till vardagen. På Fredag får Niklas Semester, som jag längtar det är så mycket roligare när hela familjen är hemma och det är mycket lättare att kunna hitta på saker! Vi har inga direkta planer för semestern men man kan ju hoppas på varmt och vackert väder annars blir det nog bara att ta dagen som den kommer. På Fredag kommer även Niklas bror och hans två barn upp från Stockholm och ska vara här i flera dagar så jag ska fixa till i gästrummet som egentligen inte är ett gästrum utan en skrubb men lite mysigt ska det väl gå att få till! Ska bli så roligt att få ha dom här och träffa barnen, det var nog två år sedan sist så det ska bli extra roligt!
 
Dags att ta tag i veckans To do-lista och få lite ordning här hemma dvs. bädda sängen, plocka undan osv. ni vet! Sen ska vi nog försöka ta oss upp på byn och göra massa ärenden. Så vi hörs lite senare!

Vad jag ska/bör/vill hinna med i veckan!

 

RSS 2.0