Här stor städas det..

Lite dåligt på bloggfronten känner jag men så kan det vara ibland, håller på med en riktig storstädning här hemma. Går igenom alla skåp och lådor, putsar och fejar. Har än så länge storstädat sovrummet, vardagsrummet och Olivers rum. Håller nu på med toan och sedan blir det köket där det finns en del att göra. Jag putsar fönster, torkar lister och bakom möbler osv. Men riktigt rent blir det och jag älskar när det är rent och snyggt. Annat var det när jag var liten och hatade att städa. Men nu så kan jag tycka det är kul ifall jag är på rätt humör och får skriva listor så att jag kan pricka av det jag gjort =) Tillbaka till städandet medans lillen sover.

En tråkig dag..

Den här helgen har varit så otroligt rolig då vi varit iväg på företagsgala på storfors hotell, god mat och trevligt sällskap! Men idag kändes det som en mindre rolig dag. Har en massa saker jag borde göra men var inte alls sugen på att göra någonting alls, tror jag vaknade på fel sida imorse =) Jag hatar sådana här dagar när motivationsnivån är = NOLL! Tror jag sätter mig i soffan medans Oliver sover och inväntar på att motivationen kommer krypande.

Oliver 10 mån.

Idag har jag fått hem skit snygga julgardiner som jag ska ha i köket. Dom är röd/beige rutiga och har en riktig gammaldags känsla. Kommer bli så himla snyggt och mysigt. Bara 4 veckor kvar nu tills jag ska börja julpynta =)
 
Idag har vi varit iväg på BVC för att väga och mäta. Vi fick lite bråttom imorse då jag hade glömt bort att vi skulle fara dit idag men vi hann. Oliver är nu 78cm lång och väger 9080gr. Han har gått upp ca: 1kg och vuxit 5cm på två månader!! Inte konstigt att han vuxit ut kläderna jag nyss köpte till honom, men igår fick vi hem ett nytt lass med superfina kläder från Lindex så nu har han så han klarar sig ett tag! Han fortsätter att gå för fullt här hemma och han är så himla duktig, jättebra balans och han tar det lugnt när han går så att han inte ramlar. Tänk vad han vuxit och lärt sig mycket på bara 10 månader, helt otroligt!
 
Igår var vi även iväg på 1års kalas och det är så roligt nu när Oliver börjar intressera sig för andra barn och dom är ju så gulliga när dom leker och "pratar" med varandra.
 
 
 
 

LR Health & Beauty Systems

Har lite nya saker på gång i mitt liv och det är nämligen att jag ska bli Konsult för LR Health & Beauty Systems. Det är det företag som säljer mineralsmink, hudvårdsprodukter, smycken, parfymer och mycket annat! Eftersom det finns så himla mycket produkter så har jag valt att koncentrera mig på Mineralsminket, Aloe Vera hudvårdserien och Parfymer. Det är produkter som jag känner att jag är intresserad av och som jag själv kommer att använda. Så nu ska jag skicka iväg mitt startpaketbeställning och längta tills jag får hem alla produkter. Ska bli så himla kul det här alltså, har ju varit konsult för PartyLite förr vilket jag tyckte vad jätte roligt men det ska bli roligt att pröva någonting annat. Ska även bli roligt att få "jobba" lite, kan sakna det ibland när man är hemma hela dagarna och detta "jobb" kan jag själv bestämma var, när, hur jag vill "jobba"
 
Kolla in katalogen om det låter som någonting ni är intresserade av och sen kommer ni få höra mer om detta på bloggen när jag väl sätter igång ska ni se =), Om det är någon som känner sig sugen på att ha en Demo hemma hos sig när jag får hem alla grejer så är det bara hojta till, ingen skulle bli gladare än jag =)
 
 

Onsdag

Har fullt schema hela veckan så jag har inte haft så mycket tid för bloggandet men nu fick jag en liten lucka när Oliver ligger och sover och det är reklam på tv:n. Sitter och ser Bonde söker fru och jag måste säga att den gamla gubben som är med verkar ju vara hur mysig som helst, hoppas han finner kärleken!
Imorgon ska jag göra en massa ärenden på byn bla: hämta ut två paket med kläder åt Oliver och handla mat. Vi ska även iväg på ett 1års kalas och sen ska jag och träna. På fredag är det dags att fara på BVC för att väga och mäta, ska verkligen bli spännande och se hur mycket Oliver gått upp de senaste två månaderna. Så himla härligt att det kommit snö också hoppas nu bara att den stannar kvar =)
 
Blev lite luddigt inlägg men kände att jag var tvungen att skriva nått iallafall =)

Jag gråter av lycka..

Ja det är nästan så att jag fäller en tår av lycka när jag ÄNTLIGEN har lyckats med mitt brödbak av surdegsbröd och jag kan berätta att det har varit spännande här hemma på morgonen. Som jag kämpat med att få detta att lyckas men skam den som ger sig!
Min surdegsgrund har sett bra ut hela tiden som den stått ovanför kylskåpet och jäst och igår kväll så började jag att baka bröd med den. Först skulle man blanda ihop surdegsgrund, mjöl och vatten som skulle jäsa över natten. Snacka om spännande imorse när jag öppnade skåpet och ser att det jäser på bra. Då var det bara i med resten av ingredienserna och sen skulle det jäsas tre timmar till och sen en timme till när man flyttat över degen från jäsbunken till brödformen. Sen in i ugnen 45min och sen hade jag mitt surdegsbröd i handen, LYCKA!! Sen var det bara avsmakningen kvar och som tur var så smakade det gott oxå =) Så nu ska det bakas surdegsbröd som bara den, ska leta fram något recept som verkar vara gott och hoppas jag lyckas lika bra nästa gång. Om ni vill veta hur jag gjorde för att lyckas med detta surdegsbröd kolla in här.
 
 
 
 
 

Nyhet!

Nygårda kommer i år med en julmust som endast säljs på bolaget, den har ingen alkohol i sig, men den är lagrad i 6 månader på bourbon fat. Den säljs bara i ett begränsat antal flaskor så man ska ha tur om man får tag i en. Börjar säljas den 1Nov. och kostar ca: 30:- för 750ml. En sådan måste jag försöka få tag i =)
 
 

Tävling!

Jag är med och tävlar om att vinna denna superfina julstrumpa. Skulle vara perfekt om jag vann denna för Jag och Niklas har redan varsin men inte Oliver så då skulle han kunna ha denna fina =). Tävlingen hittar ni här!

Lilla surdegsskolan

Jaha då var det dags för surdeg nr. 4, ska bli kul att se på vilket försök jag lyckas egentligen.... Fick iallafall tips av Hanna att kolla in PaindeMartin och där hittade jag det jag sökt efter "Den lilla surdegsskolan". Så nu har jag pluggat och läst på och i Onsdags startade jag en ny surdeg men denna gång på rågmjöl då det ska vara lättare att lyckas då. Pain de Martin skriver EXAKT hur man ska gå till väga så nu kan jag väl då ändå inte misslyckas och gör jag det, då vette tusan... Jag ger inget utlåtande ännu om hur det går med min surdeg för det har ju hittills bara blivit skit när jag trott att det gått bra så vi avvaktar tills jag har ett bröd i min famn innan jag säger något mer!

Träningen

Nu ska jag sätta mig ner i soffan och bara mysa och äta något gott ifall vi har nått? Idag har vi varit igång hela dagen då vi bla. varit på mammaträff där det bjöds på lunch och fika. Jättegott var det och trevligt att träffa dom andra barnen och mammorna. Har även hunnit med att träna och slog även denna gång rekord =), 4km på 30 min sprang jag på bandet. Gick först 5min, sprang 20min och gick 5min. Mitt första mål är att kunna springa hela den där halvtimmen och sedan öka på hastigheten. Just nu tränar jag bara en gång i veckan, på torsdagar men från och med nästa vecka blir det att träna på onsdagar istället då Niklas ska spela bandy på Torsdagar. Ska även lägga till en till dag att fara och träna på och jag tror det får bli Söndagar! 

Frukostbröd!

Har fått upp ett riktigt il på att baka bröd i alla de slag och idag blev det till att baka lite frukostbröd. Receptet hittar ni här och dom är super enkla att göra och går fort, sen att dom var goda oxå är ju ett stort plus =)
 

De senaste dagarna!

Har blivit lite dåligt med bloggande på sista tiden men jag har inte riktigt haft tid. Vi har gjort en massa saker de senaste dagarna som jag glömt blogga om. Vi har tex. stoppat in ett badkar istället för en dusch i toan och det är jag så himla glad över. Jag älskar att bada och Oliver gillade även han att bada i det stora badkaret. Vi har varit ute på promenader och hälsat på vänner och haft vänner här på besök. Jag har slängt iväg en beställning på massa nya kläder till Oliver från Lindex då han snart växt ur storl. 74. Jag har även vunnit en tävling, jag som aldrig vinner något. Hanna hade en tävling på hennes blogg där man skulle gissa när man trodde att hon skulle föda och jag gissa rätt på både dag och kön. Vann en super fin mugg som var grymt snygg så fler av dessa måste jag nästan köpa mig och ett jätte gott the med smak av plommon och kanel fick jag oxå!
 
 
Har också varit iväg och tränat igen och jag slog mitt gamla resultat på springbandet, inte mycket men lite grann och det är huvudsaken. Ska iväg och träna idag eller imorgon beroende på om Niklas ska till Tvärån idag och svetsa klart på kaminen till badtunnan. Har vi tur så blir det badtunnepremiär i helgen, hoppas =)
 
Sådär, då har jag uppdaterat er på vad som hänt det senaste dagarna =). Nu ska jag fixa till här hemma och göra mig redo för dagen medans Oliver sover middag. Oliver har ju oxå börjat gå och blir bara bättre och modigare för varje dag och nu kan han gå riktigt långa sträckor. Helt otroligt så fort barn lär sig saker.
 
 

Sur...

Förstår inte vad jag gör för fel med min surdeg men den vill inte leva, tror jag iallafall. Det är inte sådär bubblig som jag tror att den ska vara. Ska pröva baka på den iallafall så får vi väll se... förvarar den i kylen nu tills jag får lust att baka ett surdegsbröd men just nu är jag mest sur på den och vill inte se den =)
 
En rolig sak är ju att Oliver har börjat gå, endast 9mån. & 20 dagar gammal. Han släpper taget och bara går iväg, om han tappar balansen sätter han sig ner eller tar emot med händerna. Kryper sen fram till något att dra sig upp mot och släpper sedan och går iväg. Hela han skiner som en sol nu när han kan gå själv och fort har det gått för honom att hitta balansen.

American apple pie


Igår gjorde jag en äppelpaj till efterrätt och här kommer receptet om ni är sugna. En smarrig paj men jag tyckte 12 äpplen till en paj lät som väldigt mycket så jag tog bara 7st och jag tyckte det blev lagom.
 
American apple pie - 180 Grader, 35min

Pajdeg:

150 g kallt smör 
4 dl vetemjöl 
0.5 dl florsocker 
1 nypa salt 
1 st ekologiskt ägg 
0.5 msk vatten 


Pensling:

1 st ekologiskt ägg 
1 msk mjölk 
1 msk råsocker 

Fyllning:

12 stora Granny smith äpplen 
1 st citron, saften 
50 g smält smör 
4 msk strösocker 
2 tsk mald kanel 
1 tsk malen ingefära

 

 
 
 
 
 

Två nyheter till julen!

När jag googlade runt på nätet på så hittade jag två nyheter som kommer att komma i affärerna. Den ena är dom där tomteskum som kommit i en ny smak, Vinteräpple. De måste jag absolut pröva efterom jag ÄLSKAR dom vanliga. Den andra nyheten jag hittade var glögg med hallon och lakrits smak. Ni vet dom där godisarna som ser ut som döskallar och är svarta och röda och smakar hallon & lakrits, dom har alltså kommit som glöggsmak. Låter ju minst sagt spännande oså det måste man ju oxå pröva!
 

Den jäser..

Jippi, min surdeg jäser och bubblar =). På 24h. har den har rest sig flera cm och än så länge så ser det riktigt lovande ut. Jag ber om ursäkt att jag tjatar om min surdeg hela tiden men jag vill komma ihåg hur jag gjorde för att lyckas. På sjuan så går det det bakprogram, hela sverige bakar och just igår så hade dom som utmaning att baka med surdeg fast där fick dom en färdig surdegsbas att börja med. Men bara för att man har en bas så är det inte säkert man lyckas med brödet man ska baka. Då degen ska handskas på ett speciellt sätt och jäsa i omgångar osv. för att få det typiska luftbubblorna som finns i surdeg. Ska bli himla spännande att se hur det går när jag ska baka själva brödet. Kan säga att av alla 10? deltagare i hela sverige bakar så var det endast 1 som lyckades få till ett surdegsbröd så chansen att jag ska lyckas på första försöket ser jag ändå som ganska små men man vet aldrig!
 
 

POMPdeLUX

Har hittat en sida med sådana OTROLIGT fina barnkläder och jag måste bara beställa en av dessa outfits till Oliver som han kan ha på sin födelsedag/Julafton och Nyårsafton. Man kanske får beställa två olika skjortor/tröjor så man kan variera lite. Lite dyrare priser är det ju på kläderna men skit massa det var ju såååå himla snygga! Ska dock vänta en månad med att beställa då jag är lite osäker på storleken men jag tror jag storl. 80 ska passa till jul. Beställde ju nyss en massa kläder till Oliver i storl. 74 men dom har han snart växt ur så jag måste snart beställa lite vardagskläder i storl. 80 till honom! Sidan hittar ni här iallafall. Flickkläderna var även dom helt UNDERBARA!!
 

Nr.3

Hej på dig surdeg nr.3! Nu hoppas jag att detta ska bli rätt. Jag har satt dig en STOR glasburk som jag inte har diskat med diskmedel utan bara sköljt ur 1000gr. Har använt mig av 2dl ljummet, 2,5dl vetemjöl och 1msk honung och vspat ihop detta med en avsköljt visp för att garantera att inget diskmedel fanns kvar och sedan ställt dig varmt ovanför kylen med locket på glänt så att du ska få syre.
Nu ska jag väll ändå inte ha gjort något fel? Funderar ändå över en sak, man ska mata den med mjöl och vatten på dag 3 blir det då efter 3 dygn (efter 36h) alltså på söndag eller på dag 3 som då blir på lördag. Hur skulle ni tolka det?? och finns det någon av er läsare som lyckats med en sån här surdegsbas??
 

Jag tror den dött..

Jag är så ledsen för jag tror min kära surdeg dött =(, Den jäste ju så himla bra för två dagar sedan nästan lite för bra men sedan jag satte den i en större burk har den varit död och inte jäst och bubblat det minsta. Googlade runt för att ta reda på vad som kunde vara fel nu då?? Och jag fick svar på min fråga. Den nya burken som jag satte surdegen i diskade jag med diskmedel och det skulle man absolut inte göra och gör man det ska jag skölja ur burken 100000 gånger så att det absolut inte kan finnas kvar någe diskmedel. Skulle det råkats vara kvar en gnutta medel så dör den direkt! Måste ju ha varit det som hänt, kan inte ha sköljt ur burken ordentligt kanske?? Jaja, inget att göra åt det är bara att pröva igen. Man lär sig av sina misstag, min första surdeg dog av mögelförgiftning och denna av diskmedelförgiftning undra vad jag ska förgifta den nya degen med? =)
 
 

Mjukkaka

På morgonen har jag bakat mjukkaka, MUMS!! Om ni har en öppen spis/kamin kan jag verkligen rekomendera att jäsa degen på/brevid den, jäser som attans då =). Använde mig inte av något speciellt recept utan bara av receptet som finns i vår kok bok. Var första gången jag gjorde mjukkaka själv, annars brukar jag baka med mamma i bagarstuga. Blir ju dubbelt så gott i bagarstuga men det här funkade också! Den här mjukkakan blev dock inte lika söt som jag minns att mammas blir så jag googlade på recept och hittade detta och det stämmer nog mer överrens med den mjukkakan som mamma brukar göra så jag ska pröva det nästa gång!
 
Mjukkaka
 
100g jäst
5dl sirap
100g margarin
1liter mjölk
1tsk salt
1 paket rågsikt
 
Smula jästen i assistenten. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37grader. Häll över jästen och blanda ut den. Tillsätt sirapen och saltet. Tillsätt hälften av mjölet och sätt igång assistenten, tillsätt sedan resten av mjölet successivt tills degen släpper från kanterna, det ska bli kvar lite mjöl i paketet. Låt sedan degen vila i 45min.

Sätt ugnen på 200grader. Dela degen i 16 lika stora delar. Knåda klumparna så dom blir runda och slå sedan ut dom och kavla med en räfflad kavel, lägg sen på bakduk.

När du kavlat ut alla, så pickar du den du kavlade ut först och sätter sen i ugnen på en plåt. De ryms 2 bröd samtidigt i ugnen. Grädda i ca 7-8min.

 
 
 
 
 
 

Ängeln

Nu är Ängeln färdig och jag blev jätte nöjd, första gången jag gör en ängel så...
 
 
 
 

SUCK!!!!

Oliver den lilla filuren har smittat ner morsan med sin förkylning, inte så konstigt kanske då man umgås hela dagarna. Så imorse när vi vakna 07.30!!! så gick jag upp och tog två alvedon och kolla till min surdeg som jag ställt ovanför kylen. Kollade till surdegen igår för att se om den börjat jäsa något, vilket den inte gjort så jag googlade runt för att se vad som kunde vara fel. Hittade ett tips om att man kunde ställa den ovanför kylen då det ofta är varmt där, men man skulle tänka på att ha en ordentlig stor glasskål så att det inte jäser över. Jag tänkte att jag sätter degen i en större skål imorgon då jag ska "mata" den med mjöl och vatten. När jag kollar till den nu på morgonen så har den ju självklart jäst över och inte bara lite heller. Skåpet är fullt med kletig deg och det har runnit ner i kylen och i springan mellan kyl och täckskivan som är på kylskåpet, SUCK!! Så det var bara att börja skruva bort skivan och torka rent. Har nu satt degen i en större skål och satt skålen i en bunke ifall det nu skulle jäsa över igen. Så vad har vi lärt oss av detta?? Jo, Spara inte det man kan göra idag tills imorgon för då kan det vara försent!!
 
 
 
 
 
Igår när jag googlade runt om surdegar så fick jag reda på att man kan underhålla en surdegsbas hur länge som helst. Man förvarar den i kylen och "matar" den med mjöl och vatten 1g/v. Det fanns ett bageri som hade en surdegsbas från 1800-talet som dom använde sig av!! Ska verkligen bli kul att pröva baka med surdegen och jag hoppas det blir bra.
 
 

Snygga bilder på en snygg unge!

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Lady Gaga, tjock?

Vad härligt att alla artister inte är pinnsmala utan kan se lite "normalviktiga" ut ibland. Har varit mycket prat om Lady Gaga i media som gått upp 10kilo och blivit tjock!!! Hon säger själv att det är för att hon äter mycket pasta och pizza. Man kan ju hoppas att det är det som gjort att hon gått upp i vikt och inte alkohol och droger!? Att hon vågar klä sig i dessa vågade kläder fastän hon inte har en pinnsmal kropp är ju väldigt vågat, sen om det ser bra ut är ju en annan femma.
 

Årets glögg

På förmiddagen har det varit full rulle här hemma då jag bjudit Niklas och Erik på Lunch. Helt underbart att Niklas jobbar hemma på byn nu och jag kan bjuda på Lunch och fika =). Idag gjorde jag Rösti och knaper stekt bacon och jag har även bakat blåbärsbullar som dom ska få till eftermiddagsfika. Bakade bullar förr förr veckan men dom är redan slut, undrar vart dom tog vägen?? Oliver har sovit riktigt bra inatt och hans förkylning verkar redan vara på väg att försvinna, Skönt!
 
Jag såg att årets Blossa glögg har kommit med smak av grapefrukt och mandarin. Själv gillar jag inte starkvinsglögg men jag tipsar om den ändå för mina läsare kanske gillar de.
 
 
 
 
Själv kommer jag nog att köpa denna glögg som oxå är en nyhet från Blossa.
 
Blossa alkoholfri består av sydeuropeiskt avalkoholiserat vin, som har blandats med de klassiska glöggkryddorna i vårt recept. För att runda av smaken tillsätts även druvjuice. Blossa Alkoholfri doftar juligt av pepparkaka, nejlika och kardemumma.
 

RSS 2.0