Här går det undan!

Imorse när jag lekte med Oliver så "kröp" han fram till tv-bänken som han ofta gör för att leka med Dvd-spelaren och filmerna. Men imorse fick han helt plötsligt för sig att dra sig upp på knä, det går undan här! Fort fram med mobilen och några kort hann jag knäppa =)
 
 
 
 
   
 
 

Dagens Middag!

Idag blev det en tre-rätters till middag och lite fusk blev det med lite bröd i förrätten och en bakadpotatis till varmrätten. Kan säga att den där potatisen satt gode fint, 3 månader sen jag åt potatis sist! Efterrätten är helt socker och glutenfri. Gjorde en botten av kokosflingor istället för digistive som det annars ofta är, annars bytte jag bara ut det vanliga sockret mot stevia! Så nu sitter man här i soffan och är äckligt mätt och ont imagen kommer jag säkert få oxå, men det kan det vara värt. Sen jag börja med LCHF har min lite krångliga mage skött sig utmärkt, mår mycket bättre när jag skippar mycket gluten och socker!
 

Filmtips! Rock of ages

Bion igår var myche bra och den här filmen kommer jag absolut att se igen när den kommer på DVD, måste noga köpa den kanske?. Filmen kan man väl kalla en musikal och det var mycket bra 80-tals rock, musik som jag älskar. Bra sjöng dom oxå fast rösterna är säkert fixade mycket men ändå. Mycke ögon godis var det också Diego Boneta, Russell Brand och faktiskt Tom Cruise. Har aldrig gillat Tom Cruise men i den här filmen gjorde han sig riktigt bra och riktigt snygg var han oxå!
 
Tycker absolut att ni ska se den här filmen om ni gillar 80-tals rock, kärlekshistorier och snygga killar =)
 
 

Roskakor

Dom här kakorna blev super duper goda, smakar nästan som hallongrottor med lite kokossmak och enkla att göra oxå. Jag gjorde halva satsen och fick ut 12 kakor men jag gjorde dom ganska små.
 
 
Såg nyss att Desperate Housewifes har börjat gå i repis på vardagar kl.09.30. Så himla perfekt, hoppas dom visar de säsonger som jag inte sett! Ikväll blir det bio i luleå med syrran, vi ska se Rock Of Ages. Jag hoppas verkligen att den är bra för det är inte ofta man tar sig iväg på bio nuförtiden!

Mellan Hopp och Förtvivlan!

Igår på Svt 2 visade dom en novelfilm Liv, lust & längtan. En novellfilm som handlar om en tjej som har gjort IVF och kämpar med sin barnlängtan. Eftersom vi själva gjort IVF så känns det alltid lite extra i hjärtat att se sånt här och man känner igen sig i mycket. Att ständigt gå mellan hopp och förtvivlan och att hela ens liv kretsar kring detta lilla barn som man så gärna vill ska bli till. Själva så kämpa vi i ca: 2,5-3år innan vi fick vårat lilla barn i våran famn och vi hade otroligt tur som lyckades på första IVF behandligen. Man vill så gärna och man tycker att det är så orättvist att inte alla kan få barn men det är tur att det finns hjälp att få på ett eller annat sätt.
 
Det är bra att man börjar prata mer om ofrivillig barnlöshet för det är mycket mycket vanligare än vad man tror och jag vet flera par som har fått barn via IVF eller som fortfarande kämpar. Om man börjar prata mer om det så behöver man inte känna sig så ensam och tro att det bara är VI i hela världen som inte lyckas få barn. En sak som man tror ska vara så lätt och självklar.
 
 
Här nedan kan ni se ett litet klipp, är ni intresserade av att se hela avsnittet finns den här. Det är ca: 30min långt och absolut sevärt!
 
 
 

Frukost!

Har prövat ett till recept från Baka med LCHF. Det blev våfflor och tyvärr blev jag inte så imponerad, utan receptet som jag brukar göra är bättre. Smaken var det inget fel på men dom gick lättare sönder och konsistensen var väldigt smulig. Lägger ut receptet iallafall eftersom dom ändå var goda, men jag kommer nog att köra på mitt vanliga recept som man gör såhär: 1dl mjölk, 2dl grädde, 2msk fiberhusk, 50gr smör, 4ägg och 1tsk bakpulver. 
 
 

Altan är målad!

Äntligen har altan målats färdig, tog bara sådär 2år. Glömde ta en före bild innan jag börja måla så de fick bli en när jag redan börjat. Det röda längst ner är nu borta och det är grått som resten av huset!
 

Första baket!

Idag har jag prövat baka de första receptet från min nya LCHF bakbok. Det blev en kladdkaka som blev helt okey! Tycker ändå att receptet som jag redan har på kladdkaka blir bättre. Den här kakan blev väldigt kompakt och inte sådär chokladig som jag vill ha den. Ska lägga ut det receptet nån dag om det är nån som är intresserad man använder minst 70% choklad i den kakan!
 
En rolig grej som stod iboken var att man kan räkna allt "fika" som finns att baka i boken som mat. Man kan alltså äta kladdkaka till lunch!! Tycker det låter lite konstigt att man kan LCHF fika istället för att äta mat. Tror nog jag hellre tar mat till lunch ändå!
 

Gårdagen

Igår på dagen blev det en promenad i skogen och det var ju otroligt mysigt, synd bara att det var så mycket mygg. Skulle gärna ha krypit ner i vagnen jag med under myggnätet, men vem skulle skjuta vagnen då? Nä, nästa gång blir det att smörja in mig med myggmedel. Någon som vet om nått mysigt ställe som man kan fara och gå med vagen på.
 
Det var riktigt varmt ute igår fastän inte solen var framme så när vi kom hem från promenaden var vi ute på altan och lekte. Sen fick vi besök av Maria som jag fick ett jättefint vitt betong hjärta av, Mormorn kom även hon förbi en stund och även Charlotta som jag fick en barnstol av =)
 
På kvällen hade jag stora planer på att hinna med både det ena och andra men jag var så trött så kl.18.30 la jag mig i soffan för att vila ögonen lite och alla vet ju hur de brukar sluta, sov till 22.00. flyttade till sängen och fick sova ändå till 04.30 då Oliver ville äta lite och sen somna vi om efter lite stök till 06.30! Så nu är jag utvilad i kropp och själ, Skönt!
 
Idag får vi se vad det blir att göra, har många planer som vanligt men vi får se vad som hinns med!
 
 

Lunch dags!

Igår så kom Oliver på någonting nytt. Han ställer sig nämligen som på bilden nedan och ibland står han rakt med benen och rumpan upp i vädret det ser precis ut som om han vill ställa sig upp men vet inte vad han ska göra med överkroppen. Kan ju vara så att han kör ett träningspass också och gör kanske magövningen plankan?, kanske han har sett hur mamma gör =). Det ser iallafall himla roligt ut när han står och balanserar!
 
 
Nu ska jag äta lunch, omelett med skinka,paprika och rödlök. Rödlök är väldans gott att ha i, pröva så får ni se! Ska även passa på att läsa lite och lösa korsord medans Oliver ligger och sover. Fick ju lite tidningar i födelsedagspresent bla. en korsordstidningen så få se om man lyckas lösa nått korsord?, barnkrysset borde jag väl klara iallafall!
 

Min fina nya bok!

I födelsedagspresent fick jag Baka med LCHF av syrran m. familj, Åh vad glad jag blev! Ska bli så roligt att pröva baka från den och många olika typer av recept fanns det också kakor, tårtor, cupcakes, mjuka kakor m.m. Kanske jag prövar att baka någonting smarrigt idag. Kvinnan som skrivit boken har en blogg där hon lägger ut recept och skriver om LCHF, väldigt bra sida och den kan ni hitta här.
 
 
Min tanke var ju att fara ut och springa igår men det blev en sväng till Luleå för att lämna in båten våran på rep. då motorn har pajjat men vi passade då på att handla lite mat också. Får göra ett nytt försök ikväll istället att fara ut och jogga! Nu vaknade lillkillen så vi hörs senare!
 
 
 
 
 
 

Födelsedagen!

Igår var det fullt upp hela dagen och gäster från morgon till kväll vilket var myche trevligt och mycket fina presenter fick jag oxå. Av Niklas och Oliver fick jag nya löparskor och träningsbyxor som var mycket behövligt så nu ska jag ut och springa, kanske redan ikväll?
Fick även bla. presentbort, bok, tidningar, vattenkanna, glas, picnickkorg, salladsbistick å lite till. 
 
Idag ska det städas igen, tycker jag alltid städar men det blir så fort smutsigt speciellt när man har en bäbis som spyr massor och överallt, längtar tills den perioden är över. Det spys iallafall mindre dom mål han äter riktig mat så det är ju skönt.
 
Oliver fick även premiär bada ute i sin babypool och det tyckte han var skoj =)
 
 
 

Midsommar

Midsommarafton var mycket trevlig och vi kunde sitta ute på våran altan rätt så länge fast det inte var jätte varmt. Vi hade igång infravärmen och tog ut filtar. På midsommar ska man sitta ute, det hör som till. Idag har syrran och Edwin varit här och vi har lekt och vart ute, synd bara att det blåst så mycket annars hade vi tagit ta ut barnpoolen så dom fått bada, men imorgon kanske.
 
Nu ska det snart ses film så fort Oliver somnat och det är inte långt bort för han verkar vara rätt så trött. Imorgon hoppas jag på att bli väckt med kaffe och mysig unge på sängen då jag fyller 26 bast!
 
 

Midsommaraftons morgon!

Åh, det verkar bli vacker väder idag. JIPPI! Oliver gjorde morgon kl. halv sex det var lite väl tidigt tyckte jag. Han har farit runt här hemma mellan badrummet och vardagsrummet. Sen upptäckte han sin skugga på väggen så han underhöll sig med det ett tag, såg väldigt gulligt ut när han försökte ta tag i den.
 
 
 Frukost har man hunnit få i sig också, mumsiga våfflor! Dom påminner litegrann om american pancakes då dom är lite mer bröiga i konsistensen. Nu vaknade lillen från sin vila så vi hörs sen!
 
 
 
 
 

Ska det verkligen bli strålande sol?

Jag hoppas det blir sol som dom visar att det ska bli imorgon om jag ändå håller på och hoppas så får det gärna vara varmt på kvällen så man kan vara ute och att det inte blåser.
 
Vi kommer bara vara hemma hos oss imorgon med några vänner och vi kommer ha knytkalas så det ska bli himla trevligt och GOTT! På tal om gott så ska vi snart äta rester av köttfärspajen som jag gjorde igår till middag, mums! Sen ska jag ut och måla hängrännor som ligger i carporten och kanske altanen men det kommer väl börja regna snart, såklart.
 
 
 
 
 

Förrätt för imorgon!

Det blir mini västerbottensostpajer till förrätt imorgon. Har gjort med vanlig pajdeg för imorgon har jag tänkt fuska litegrann och inte köra LCHF så strikt!
 
Måste bara säga att jag älskar min kitchen aid som gör perfekt pajdeg och jag slipper skita ner händerna och fort går det, de tycker jag om =)
 

Nu får det vara nog!

Vad är det som händer egentligen?, nu får det väl ändå vara färdig regnat. Jag är så less less LESS. Skulle ju ut och måla på altan. Jaja målar mina naglar istället då. På midsommar kan vi väl få slippa regnet och få lite sol i allafall, Snälla!!

LCHF-Köttfärspaj

Den här pajen blev så sjukt god och enkel att göra var den oxå! De här måste ni bara pröva!
 
Ugn: 175grader, satte på grillen i slutet för att få lite färg
Tid: 20min
 
Pajskal- Behöver inte förgräddas
 
75g smält smör
1 ägg
ca: 1dl Kokosnötsmjöl
1 tsk bakpulver
lite salt
 
Fyllning
 
500gr köttfärs
salt
peppar
lite vitlökspulver
1 msk grillkrydda
1 buljongtärning
2 dl krossade tomater
 
Topping

150g ost
3dl creme fraiche 
 
 

Winerbröd!

Sådär, då får det vara färdig bakat till min födelsedag. Idag råkade ett winerbröd visst slinka ner i magen min av bara farten men annars har jag inte fikat något av de jag bakat =)
 
Om ni är imponerade över att jag bakat winerbröd, så kan jag tala om att jag fuskat. Att göra egna bra winerbröd tycker jag är väldigt svårt, får dom aldrig sådär frasiga. Men att göra winerbröd såhär är super enkelt, blir bra och tar max 30min. Man köper bara färdiga smördegsplattor och lägger ut på en plåt för att tina. Vik sedan in kanterna mot mitten och tryck till. Rör ihop lite vaniljkräm (mjölk och marsanpulver som man bandar ihop) och sätt en klick i mitten. Pensla med ägg och in i ugnen på 225gr. i ca:7min. Ringla florsocker blandat med vatten över och pudra med florsocker. Klart!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De tar sig =)

Nu på morgon när vi lekte så flyttade Oliver sin ena hand framåt när han stod på alla fyra, framsteg =). Han har nu upptäckt alla kablar som finns så han kryper/drar sig fram och stoppar i munnen och fingrarna ska in i uttagen. Jag drar bort han därifrån så han inte gör sig illa och han far dit lika snabbt igen. Tänkt att det alltid är sånt som är farligt och äckligt som är det roligaste. Som i badrummet är det toastolen och duschen det mest intressanta, usch! Nu ska jag passa på att duscha medans han sover för det går inte att duscha när han är vaken längre för då vill han bara krypa in i duschen och de går ju inte!





Fjällfil

Har ni prövat norrmejeriers fjällfil? Om inte köp de nästa gång ni handlar för det var väldigt gott. Lite syrligare än vanligt fil!


Jordgubbslandet

Har nyss varit ute i trädgårdslandet och planterat jordgubbar. Vi hade sådan tur så att vi fick tag i mer jordgubbsplantor så jag bestämmde mig för att sätta jorgubbar i alla lådor. Har förut planterat sallad,kryddor och dylikt men varit så dålig på att använda av det, men jorgubbar det kommer jag att äta av var så säker. Så nu består landet av rabarber, smultron, jordgubbar och gräslök!


Oliver har fortsatt att vara lite smågrinig på dagarna så jag antar att det måste vara tänderna. Hur länge håller sånt i sig? dagar, veckor? det är ju säkert väldigt olika, men hur var det för era barn när dom börja få tänder?
Vi borstade tänderna idag för första gången och det gick galant han gapa och var duktig. Det var nog väldigt skönt att få tänderna borstade, de kliade nog skönt. Så nu ska vi börja borsta morgon och kväll =)

Idag har vi även börjat försöka med gröten igen men en annan gröt än  den vi körde på sist när han fick så ont imagen. Detta är enago´s mjölkfria äppelgröt som är gjord på havre få se om den funkar bättre för magen.

Var ute på en långpromenad idag i säkert 1-1,5h för att ingenting gjorde lillen nöjd men inte ens vagnen hjälpte. Han fick lite skrikatacker då och då och hade bara ro att sova 5minutare medans vi var ute och gick. På kvällarna/nätterna sover han fortfarande väldigt bra. Somnar kring halv åtta och vaknar 1-2gr. för mat och morgon gör han oftast kring sex, halv sju. Men idag sova han ändå till halv åtta, oj så skönt det var med en sovmorgon! Så tänderna verkar inte störa på natten iallafall så det är ju skönt.

Nu ska jag ta mig en kopp the och en LCHF-kanelbulle och se lite på tv.

Imorgon tror jag det blir winerbröds-bak och fundera ut vad jag ska laga för förrätt till midsommar. På kvällen när lillkillen somnat blir det nog ut i trädgården och dona. Tycker det är så skönt att vara ute kvällarna i lugn  och ro och få pyssla på. Tror jag ska fortsätta måla på altan, ska ta kort så ni får se vad jag håller på med för det tror jag inte att jag gjort?

Go natt på er!

Idag har det bakats

Idag har jag hunnit med att baka lite mer till min födelsedag. Det blev Budapestrulle, gör den helt färdig på söndag med mandariner och grädde, Drömmar och Chokladbollar.

Färdigt för idag.

Vi har satt nät på buren till jordgubbarna och hängt upp en babygunga!

Recept på midsommartårtan!

i

Pajbotten

150g smör
2 ägg
2 msk stevia-strö (säljs på ica)
1,5 dl kokosmjöl (beställer man på nätet eller man kan nog hitta på hälsokost affärer)
2 tsk bakpulver
ev. 2 tsk vaniljpulver alt. urskarap från 1 vaniljstång.
Sätt ugnen på 175gr. Smält smör och vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt de smälta smöret. Tillsätt kokosmjölet, bakpulver och vaniljsocker och rör ner. Tryck ut degen i en pajform, kanten ska vara ganska hög! Grädda i 10min.

Vaniljkräm

1 gelatinblad
2 dl vispgrädde
3 äggulor
2 msk stevia-strö
0,5 tsk vaniljsocker eller urskrap från 1 vaniljstång.
100g smör

Lägg gelatinbladet i blöt 10 min i kallt vatten. Vispa samman övriga ingredienser utom smör. Sjud i en kastrull under omrörning så att den tjocknar något, får absolut inte koka. Ta från värmen och lägg i gelatinblad. Låt kallna i kyl.

Gele

4 Gelatinblad
2dl vatten
lite pressad citron
2msk stevia-strö
1dl jordgubbar (jag tog hallon och blåbär blandat istället och ett helt sånt där paket man kan köpa i frysdisken)
+ jordgubbar till dekor.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10min. Koka upp allt, Jordgubbarna ska bli lite mosiga. Sila bort jordgubbarna och låt gelen svalna i kyl en stund.
Jag gjorde såhär: Koka upp vatten, citron, stevia. Ta av från värmen och och hällelatin och bär. Låt svalna och häll sedan ovanpå vaniljkrämen i pajskalet.




Servering
Fyll pajskalet med vaniljkräm och lägg skivade jordgubbar på, häll sedan gelen över.

Olivers nya kläder!


Våra nya trädgårdsmöbler.

Så här ser de nya möblerna ut som vi köpte igår, super fint tycker jag att det blev. Ett jättestort parasoll som man kan hänga ett jätte stort myggnät över så att man kan sitta ute fastän det är mygg. Infravärmare har vi oxå införskaffat. Hoppas nu bara att det blir lite värme på kvällarna så man kan sitta ute och mysa!

Duktiga jag!

Idag har jag fått mycket gjort och det känns så skönt! På morgonen när Oliver sov i hela 3h hann jag med att vattna blommorna, dammtorka, dammsuga, skura, vika tvätt och äta lunch! På eftermiddagen tog jag Oliver i bärselen och vi for på Konsum för att handla, vi for även och köpte lite uteblommor och vi avslutade med att fara på Olivers farmors grav för att plantera lite! Oj så duktigt jag varit idag =), Visst får man tycka att man vart duktig=)

När jag var ute på Altan såg jag denna enorma skalbagge, usch va äcklig den var och STOR! Mosa sönder den med en stege och den rann blod ur den. Ja ni fattar det var himla äckligt. Nån som vet vad det är för skalbagge??




Nu har Oliver somnat för kvällen och jag ska gå ut och fixa på tomten, Hejs Svejs!!

Mycket att göra!

Har en lååång lista på en massa saker som ska hinnas med att göras i veckan så det är väl inte annat än att sätta igång! Nu har Oliver somnat så då ska jag passa på att äta frukost och vika tvätt. Sen blir det att dammsuga och skura och Oliver får vara i bärselen för det älskar han! Sen ska vi ut på byn och göra lite ärenden också. Har 1000 saker till som ska göras men vi får väl se hur mycket jag hinner, har en grinig pojke idag som inte är nöjd många minuter. När jag kände på hans tand imorse som börjat komma upp så ser jag att det är på väg en till tand. Så nu har han nog lite ont i munnen och då är det ju inte konstigt att han är grinig. Då är det perfekt med bärselen för han gillar att vara nära då. Ska man ge alvedon om dom verkar ha ont eller??

Dags att ta tag i den där listan då..., bloggar mer ikväll!

Stan!

Idag har man inte suttit ner många minuter, vi har nämligen varit i stan och shoppat loss en massa nödvändigheter. Kläder till oss alla tre, trädgårdsmöbler och lite leksaker till Oliver.

I morse överraskade Oliver oss med att sova från 19.30-08.30, så länge har han aldrig sovit. Han vakna för att äta två gånger men somnade om direkt. Igår upptäckte vi även att han fått en tand och idag känns den ännu mer, han har varit lite mer gnällig än vanligt så det har säkert med det att göra.

Sen fortsätter han att träna i att krypa, nu står han ganska stadigt på alla fyra och kämpar för att ta sig iväg och det dröjer nog inte länge innan han fattar hur man gör.


Nu ska jag gå och sova för jag är Dödstrött!!

Mumsig tårta!

Efterätten som jag gjorde igår var super god. Alla trodde att den innehöll både mjöl och socker, men icke de =) Är det någon som vill ha recept är det bara säga till!




Mina skyltar!

Skrev i ett tidigare inlägg att jag skulle måla och fixa en grej som jag skulle berätta om senare. Det var två skyltar som jag gjort att sätta ner i blombänken. Den ena står det "välkommen" på och den andra "trädgårdmästarn har semester". Vet att jag inte kommer hålla efter i blombänken och det kommer snart börja växa ogräs igen så jag tyckte detta kunde vara en passande skylt. Ideen har jag fått café Rävasten där dom har en liknande skylt i deras ogräs vuxna blombänkar!

Midsommartårta

Idag har jag gjort en Midsommartårta, receptet hittade jag i tidningen Mat och Hälsa som jag köpte igår. Är ju inte Midsommar idag, men jag känner att tårta sitter aldrig fel =)
Det är ett pajskal av kokosnötsmjöl, hemmagjord vaniljkräm och på toppen är det bär. Ser otroligt god ut och jag längtar tills ikväll när jag får smaka den. Återkommer med betyg då!

Frukost!


Myskväll

I kväll blir det att bara ta det lugnt, vi är båda trötta efter en arbetsdag. Jag hoppade in och jobbade några timmar på fiket idag eftersom det är Examen. Vi har hyrt Sherlock Holmes som vi ska se, köpte även nyaste numret av mat & Hälsa som är en LCHF-kost tidning. En massa recept, info. och reportage finns med i tidningen. Tänk att LCHF har blivit så stort så att man har kunnat göra en tidningen som enbart handlar om detta.

Go Kväll på er!

Dagens LCHF-middag

De här är så himla gott och speciellt blomkålsriset som är så enkelt att göra också. Man river färsk blomkål, jag river med kitchen aiden men det funkar bra med ett rivjärn också. Man häller sedan ner det i kokande vatten i 10sec. häller av, Färdigt!


Brownies

Idag har jag bakat dessa brownies till min födelsedag, receptet hitta jag här på sandras blogg. Dessa brownies är så långt ifrån LCHF man kan komma, men jag var ju tvungen att smaka en liten liten bit och jag kom fram till att dom var mycket mycket goda, Niklas gilla dom oxå!


LCHF-Rabarberpaj

Pajen jag gjorde igår blev GOD så här kommer receptet. Gjorde inte riktigt som det stod i receptet då det skulle vara mandel och hasselnötsmjöl, vilket jag inte tål. Men orginalreceptet hittar ni här!

 

Såhär gjorde jag!

Ingredienser:
3-4 rabarber
3 msk sötning

 

Smulpaj:

200 g smör
ca: 1-1 1/2dl kokosnötsmjöl
1,5 dl Kokosflingor
1 dl fibrex
3 msk sötning

 

Gör så här
1. Ansa och skiva rabarbern i ca 2 cm bitar. Blanda dem i en bunke med sötningen
2. Lägg rabarbern i en form. Du kan här pudra över 1/2 msk kanel om man vill.
3. Smält smöret, sötningen och tillsätt fibrexen till smuldegen i en kastrull.
4. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det i smöret, strö/bred smuldegen över rabarbern.
5. Grädda i ugn 200 grader i ca 15 minuter, kika till den så den inte bränns, om den verkar brännas placera folie på pajen. Den ska safta sig och ha fin färg.

 

 

Till pajen gjorde jag en jättegod och enkel vaniljkräm!
3dl vispad grädde
2äggulor
Ca: 1/2 dl sötning
1tsk vaniljpulver
Vispa gulan och sötningen fluffigt och vänd sedan ner i grädden!

Lchf-rabarberpaj

Har en rabarberpaj i ugnen. Hoppas den blir god om så är fallet lägger jag ut bild och recept sen!


Planterat i blomlådan

Igår plantera jag blommor i den enda blomlådan som jag tänkt ha iår, de får räcka så. Är så himla dålig på att komma ihåg å vattna. Nu ska jag lägga Oliver för natten och sen ska jag gå ut och måla på altan. Ska nog måla en annan sak också men de får ni se sen =-)

Dom främre blommorna är några blommor som kommer hänga ner såsmåningom, tror det blir fint!




Just ni sitter jag ute på fiket/jobbet och...

Just ni sitter jag ute på fiket/jobbet och dricker kaffe medans Oliver ligger och sover i vagnen, är det inte underbart att vara mammaledig och kunna göra vad som faller en in!?


Att göra lista!

Hann med att göra ganska många saker på min "Att göra lista". Ska fortsätta med tvättandet idag och fortsätta på altanen som jag påbörjade igår. Men nu ska jag äta frulle och Oliver vill nog sova för han ligger och gäspar på golvet!


Snygg ungen!

 


Olivers 6månaders kontroll.

Igår var vi på BVC och lillen väger nu 6970gr och är 69cm. Han hade alltså inte växt nått på längden men hade gått upp ca: 350gr, mycket bra! Dock så fick vi fara tillbaka till BVC för att dom glömde ge honom två vaccinsprutor. Första gången när vi kom dit fick vi sitta och vänta i över en halv timme för att läkaren var försenad och sen när vi fick komma in var dom så stressade så det kändes som om man bara blev utkastad därifrån för att nästa skulle in och man hade då ingen chans att hinna fråga någonting! Hade för mig att han skulle få sprutar den här gången, men glömde av att fråga när dom var så stressade. Så dom ringde tillbaka oss och han fick sina sprutor. Oj vad ledsen han blev och även på kvällen var han lite ledsen så vi gav han lite alvedon och han sov ändå från halv åtta till halv fem på morgon innan han ville äta 1:a gången, sen somna han om till halv sju. Var längesen han sov så länge utan mat.

Oliver har i flera dagar försökt att ställa sig på alla fyra och man ser hur irriterad han blir när det inte funkar, men igår lyckades han. När han sedan gjort det en gång fick han kläm på de!



Härligt med fågelkvitter!

Visst är det härligt nu på sommaren när man hör fågelkvitter på morgonen!? Men i morse var det inte SÅ härligt när dom kl. 03 bestämmde sig för att sätta sig på fönsterblecket utanför sovrumsfönstret. Satt och åt mask gjorde dom oxå =)


Att göra lista!

Jag tycker om att göra listor med grejor som behövs göras, känner mig mindre stressad då och det känns så bra att få stryka saker från listan!





Jag blir galen...

Sitter och försöker få till en snygg Header men det är så svårt att hitta allt i kodmallen och veta vart man ändrar saker och ting. Men nu fick jag till det så att det funkar iallafall, så nu får det vara såhär tillsvidare!


Imorgon är jag mammaledig igen och vi ska fara på läkarbesök för Oliver. Vet inte riktigt vad dom ska göra? Är väll det vanliga, kolla så att allt är bra och vikt, längd såklart. För en månad sedan, alltså vid 5mån. vägde han 6600gr. och var 69cm lång, tror han vuxit mycket sen sist för han känns tung :-)

Bara under dessa två veckor som jag jobbat har Oliver lärt sig massa nya grejor. Han kan nu snurra runt i en cirkel med hjälp av sina händer och riktigt fort går det också. Han har även börjat dra sig fram lite smått för att få tag i saker som han vill ha. Han har även blivit lite bättre på att sitta och verkar hitta balansen bättre. Han äter en liten barnmatsburk + fruktpure till lunch och på morgon och kväll dricker han "välling". Välling som jag gör av Olivers mjölkfria ersättning. Man blandar den med majsmjöl för att den ska bli tjockare. Har tidigare prövat ge sinlac gröt från. 4mån, men det fick han jätte ont i magen av men vanlig mat funka mycket bättre så vi har kört på med det istället. Har tänkt pröva med gröten igen eller den mjölkfria vällingen som finns på affären när han blir 6mån. alltså om en vecka och se om magen klara det bättre nu.

Hörs imorgon!

Nu har de fuskats!!

Har nu haft två dagar då jag fuskat lite och ätit socker och mjöl. Igår blev det cider, drinkar och en hamburgare råka visst slinka ner på western farm. Några godisar blev det oxå och i dag blev det en 1/2 pizza och Coca cola. Jag känner verkligen hur mitt "ha begär" triggas igång och man blir sugen på att äta allting och den där pizzan blev man äckligt mätt av men gott var det och absolut värt de. Ska man fuska kan man lika gärna göra det ordentligt.
Imorgon är det sista dagen på mitt 2 veckors jobbande och jag går tillbaka till att vara mammaledig. Det ska bli väldigt skönt och roligt att vara med Oliver på dagarna igen, speciellt nu när sommaren kommer!
Hejs svejs!

Western Farm

Nu har Oliver somnat för kvällen så då sätter man sig framför datorn för lite egentid. Vi var ett tjejgäng som for på Western Farm igår och det var riktigt roligt. Först träffades vi hemma hos Amanda för att äta och surra innan bussen gick kl. 21. Strax efter 03 stupa man i säng och var gode så trött. Var länge sedan man var uppe så här länge och roa sig. Tog några kort med mobilen, men kvaliten blev gode kass så ni får nöja er med en bild med en suddig Amanda till vänster. Tack för en kul kväll!

Såhär blev mina naglar som jag fixade igår...

img_7840 (MMS)

Såhär blev mina naglar som jag fixade igår. Har sedan graviditeten fått jätte tjocka och starka naglar och fort växer dom oxå, de gillar jag :-) Ganska läckra blev dom,  eller vad tycker ni?


Torsdag

Idag har det varit full rulle hela dagen och det är först nu jag äntligen sitter ner. Efter jobbet idag skynda jag mig ut för att hinna rensa i blombänken och trädgårdslandet. Mitt i allt börja det självklart regna men jag fortsatte ändå, jag hade bestämmt mig att nu ska de här göras så jag la in turbon istället. Efter att jag var färdig gick Niklas ut och klippte gräset så nu är de också gjort och det känna så befriande. Det är så skönt när man får något gjort som man tänkt att man ska göra såååå länge, men det blir aldrig av. Nu ska bara altalerna spolas av, fönstrena ska putsas utvändigt och trädgårdsmöblerna ska ställas fram men det får bli en annan dag!

Har även hunnit med att städa lite här hemma, tvättat, vikt tvätt och packat för helgens äventyr. Vi kommer vara mycket hos mina föräldrar i helgen då Niklas hjälper min pappa att bygga en carport. Så jag och Oliver umgås med mamma/mormor. Blir nog en tripp till min mormor ihelgen oxå för att hälsa på min moster som kommer hem från Umeå. Lördagen blir det Tjejkväll och utgång, vilket ska bli så himla skoj. Första gången på gud vet när. Det är så länge sen jag gick ut så jag minns inte ens. Men kul ska de bli.

Nu ska jag fortsätta måla mina naglar och sen blir det till att sova.

Grillat i ugnen istället till middag!


Sveriges Nationaldag!

Varför har denna dag blivit en röd dag då vi inte firar den!? Väldigt konstigt tycker jag. Så nästa år har jag bestämt mig för att börja fira. De ska ätas typiskt svensk mat, sill och potatis kanske!?, Sverigebakelser, flaggor och ballonger ska hängas upp och Oliver kan ju få en liten present. Skulle inte de vara ett kul sätt att fira på? Sen får man bjuda hit lite folk som kan delta i dessa festligheter.

Så vad har jag gjort detta år på nationaldagen då? Jo det ska jag tala om för er. Först har jag lagat lite barnmat. Det blev potatis/palsternacka och kyckling i några burkar och sen blev det blomkål och kyckling i några. Få se vad han tycker om detta! Idag fick Oliver smaka en liten liten bir rån och det gilla han inte alls! Första gången vi fått en mindre positiv reaktion på nått vi stoppat i hans mun.


Sen har vi haft främmande av Erika idag. Var jätte längesen vi sågs så det var mycket roligt att ses. Oliver fick jätte fina kläder också.


Ska snart börja med middagen som blir Grillat, hoppas jag om det nu bara kan sluta regna nån himla gång. Till de blir de blomkålsgratäng och sallad. Mums!!

Nu är vi påväg hem från Luleå och vi har h...

img_6397 (MMS)

Nu är vi påväg hem från Luleå och vi har haft de mycket trevligt. Oliver  var lite mer intresserad av Edwin den här gången medans Edwin var mer intresserad av sin nya leksak som vi hade med oss! Nu är det bråttom hem för att se sista avsnittet av DHW, snyft!!


På väg till Luleå för att hälsa på kusinen!

img_2393 (MMS)

På väg till Luleå för att hälsa på kusinen!


Hur mysigt är det egentligen med fredagsmys?

Idag när jag slutade jobbet kl.18 hade jag tänkt ut i trädgården och rensa men jag var så trött. Jag la mig att vila i soffan en stund och vaknade upp kl. 21, inte blev det mycket gjort den här kvällen inte. Nappen/bitringen som jag köpte till Oliver funka sådär han fatta inte riktigt hur han skulle göra utan bet mest bara på ena sidan. Men efter lite träning kanske han kommer på hur de funkar. Ikväll somnade han kl.19, han var så trött så trött. Hann bara precis lägga ner honom så sov han =).

På viktfronten har jag nu gått ner 4kg på 8veckor och har 3kg kvar så snart är jag i mål. Jag håller mig till LCHF-kosten och tänker inte ens på att jag håller på att gå ner i vikt längre. Nu är LCHF maten så självklar och jag saknar inte den gamla maten alls. Trots att jag nu jobbar med fika hela dagarna är jag inte ens sugen på att fika. Mycket märklig känsla då jag förr älskade fika och smågodis.

Det är så himla skönt att inte vara sockerberoende längre, är man sockerberoende så triggas man igång att äta fastän man inte är hungrig. Är det inte lite konstigt att när man ska unna sig något för att man vart duktig så blir det ofta saker att stoppa i munnen eller när fredagen äntligen kommer då ska man ha fredagsmys och trycka isig en massa godis, chips och dipp osv. för det är MYS. Ofta har man ätit en god middag före de oxå så när man går och lägger sig på kvällen är man så jävla mätt. Hur mysigt är det egentligen!!?? Någon som känner igen sig?


Nu känner jag aldrig de där suget att jag måste ha nått att äta bara för att de är helg eller för att man ska se en film. Jag blir aldrig äckligt mätt heller utan känner mig alltid precis lagom! Visst äter jag grejer framför tv:n ibland på helgen men nu kan det räcka med lite smaksatt loka, lite nötter, torkat renkött eller en bit mörk choklad!

Till veckan ska jag ta tag i träningen igen då jag haft lite uppehåll. Har inte kunnat tränat de senaste veckorna pga. ett överansträngt knä och förkylning. Nu medans jag jobbar har då inte tiden funnits, men till veckan så... Jag jar tänkt springa elljusspåret 1g/v. och fara på gymmet 1g/v. känns ganska lagom och hållbart.

Nä nu ska jag hoppa isäng, Go natt på er!

Hittade dessa nappar/bitring på Apoteket s...

img_5174 (MMS)

Hittade dessa nappar/bitring på Apoteket som jag tror Oliver kommer gilla. Han tycker nämligen om att bita på sina nappar istället för att suga på dom! Det är nog på gång att komma lite tänder snart skulle jag gissa.


Söndag!

Nu börjar helgen lida mot sitt slut och jag har fortfarande inte rensat i blombänken eller trädgårdslandet för det ska bara regna hela hela tiden. Hoppas på bättre väder till veckan så man kan vara ute någon kväll efter jobbet och pyssla på. Annars har det inte hänt så jätte mycket i helgen, Niklas bror har varit hemma så vi har umgåtts. En sväng till Olivers mormor och morfar hann vi oxå med. Även gammelmormor fick sig ett besök av Oliver, vilket alltid uppskattas mycket!

Till frukost i morse gjorde jag ostmuffins/lembasbröd som är det godaste LCHF-brödet, enligt mig.


Blanda 3ägg, 3msk majonäs, 3dl riven ost, salt, 1msk fiberhusk och 1-2dl profiber. Låt svälla en stund och klicka sedan ut i muffinsformar eller blöt händerna och ta upp en klick smet och tryck ut på bakplåtspapper. Grädda i 225gr i 10-12min. Brödet ska få lite färg. Låt sedan svalna på galler så att dom sätter sig. Ät sedan som dom är eller med smör och pålägg. Brödet passar mycket bra till soppa oxå!

Fiberhusk och profiber hittar man i hyllan för glutenfritt. Brödet påminner väldigt mycket om vanligt bröd och är riktigt smarrigt. Man ska dock inte förvara det i plastpåse då det kan bli lite svampigt i konsistensen.

Ikväll blir det till att se Big Brother finalen, Hoppas Hanna vinner!

Go kväll!

Ikväll får vi lite främmande och de ska bj...

img_8184 (MMS)

Ikväll får vi lite främmande och de ska bjudas på surströmming. Jag tackar nog nej till de och hittar på nå annat gott, kanske lchf-pizza som är riktigt smarrigt! Bjuder på en bild från imorse när oliver var så himla gullig i sin nya hatt. Han skulle följa med och skjutsa morsan till jobbet då de passande nog skulle regna, hade tänkt cykla ju!