Strumpor

Dags för stödstrumpor?
Köpa strumpor för 139:- paret känns inte så lockande, men vad ska man göra när fötterna snart inte får plats i skorna. Har lätt för att få svullna fötter redan innan graviditeten eftersom jag står hela dagarna på jobbet, men nu måste jag nog tame tusan köpa strumpor för det verkar bli värre!

Tisdag!

De här fina porslinet fick jag när jag fyllde år och kommer från handplockat! Fick även pengar och presentkort att handla för på denna underbara butik. Var in idag för att se vad jag skulle kunna köpa, men nu vet jag inte riktigt vad jag vill ha! Nu när jag har pengar att sätta sprätt på kan jag inte bestämma mig!
Har tittat på dom här skorna i ett år nu och velat köpa dom på handplockat av en kostnad på 850:-, mycket pengar! Ska fundera ett tag till och se om jag klipper till eller om det blir något annat.
Köpte körsbär på affären i dag, tycker mest om dom för att dom är så fina =)

Midsommarhelgen!

Nu är snart Midsommar över för detta år och nästa år kommer vi ha en 1/2 års bäbis i familjen, känns ganska overkligt.

Midsommarafton var super mysig och trevlig vi åt god mat, plockade lite blomster och spelade lite spel. En lugn och skön kväll blev de!
Idag har vi varit och cyklat en rejäl tur i det fina vädret, blev säker 1 1/2H. När vi kom hem rökte vi en fläskfile som man kan ha som pålägg eller bara äta när man är saltsugen. Riktigt gott blev det med enrisrökt fläskfile. Till middag gjorde vi egna kycklingburgare och pommes!

 

 

 

 


Glad Midsommar!

Till frukost blev jag bjuden på american pancakes m. blåbär. MUMS
Nu har vi ätit en underbart god sillunch bestående av olika sillar, mandel pot, VB-paj, gräddfil, ägg, nubbesallad och tunnbröd. Mamma, pappa och mormor har även varit och uppvaktat mig på födelsedagen och jag fick jätte fina skålar från handplockat. Ska lägga upp lite bilder sen. Fick även pengar!

Av Niklas fick jag denna fina högtalare till iPhonen, den är bärbar så man kan ta med sig den på utflykter. Jag fick även en eltandborste, jag tycker det är så himla tråkigt att borsta tänderna så nu kanske jag tycker de blir lite roligare =) För borsta tänderna måste man ju göra!

 

GLAD MIDSOMMAR!


Dan före midsommar

Ikväll har vi haft lite fika gäster, eftersom jag fyller år imorgon på midsommarafton så passade det bättre att ta fikat idag! Fick jätte fina presenter och gott fika, om jag får säga de själv ;-)
Maräng/sockerkakstårta med hjotron och vinbär.
Fina skålar som jag ska använda imorgon till silllunchen =)
Fina muffinsformar, sockerkaksform, trädgårdshandskar och Rub att använda till kött.
Nu hoppas vi bara på fint väder imorgon, hoppas hoppas!!

Magen v.16

Tänkte lägga upp lite magbilder då å då för det är ju kul att kunna gå tillbaka och jämföra! Än så länge är det inte så mycket mage, men man måste ju börja någonstans!
Magen i v. 16

Tips på bloggar!

Jag efterlyser lite nya bloggar att läsa. Har ni någon sån där jätte bra blogg som ni läser, tipsa mig gärna!
En blogg som jag kan tipsa om är Elsa Billgrens blogg. Jag gillar den för att hon är så egen. Hon skriver egentligen inga långa inlägg men tar otroligt fina och inspirerande bilder, har en egen klädstil (hon bär endast kläningar), hon köper mycket second hand som kläder, skor, möbler, ja de mesta! En blogg värt ett besök!

Lite gott och blandat

Kollade runt på lite påslakanset idag och hittade detta fina på annaaxel. När jag sedan såg priset på 550:- vet jag inte om jag tyckte det var så fint längre! Hur kan ett litet litet påslakan och 1 örngott kosta så mycket?
Fortsatte att kolla runt och hittade detta röda påslakanset för 240:-, de var ju betydligt mer prisvärt och minst lika fint! Att ha vita påslakan kanske ändå inte är det bästa blir lätt smutsigt och det brukar vara svårt att få bort fläckar från vita textilier.
Hittade även dom här fina lådorna som skulle vara perfekta att ha under skötbordet tex: Ett pris på 79-99:- st var väl helt okey!

Barnvagn

Har börjat kolla runt på lite olika barnvagnar och har fastnat för Kronans barnvagn. Har googlat runt lite för att se vad folk tycker om den och alla verkar vara jätte nöjda sen har den även fått bästitest i en av mina gravidtidningar. Bra pris var det oxå 7000:- och då följer allt som är med på bilden med.
Frågan är ju om man ska köpa till en mjuklift oxå? Ni som läser min blogg och har barn har ni haft mjuklift?
Nä, nu är det dags för sängen! God Natt.

Snart blir det shopping...

När jag kollade i kalendern idag så såg jag att det bara är 3v. kvar tills vi ska göra ultraljudet! Jag hoppas dom kan se vad det är för en liten krabat där inne, en kille eller en tjej! För oss spelar det absolut ingen roll vad det blir, men jag är alldeles för nyfiken för att kunna vänta till den 9dec.
Hittills har vi inte köpt en enda grej till lilla bäbisen, men efter ultraljudet ska jag börja shoppa =) Det första blir nog att lägga en beställning på lite kläder! Har hittat två bra sidor där det fanns fina kläder till ett bra pris. Lindex.se och ellos.se dom brukar även ha lite rabatter och det är ju alltid trevligt!

Bakdag!

Idag har det bakats för fullt. Det blev en super god Blåbärspaj som ni nästan bara måste pröva, vinbärskaka, rabarberkaka och en marängtårta! Tårtan ska jag färdigställa när jag fyller år och ska bjuda på fika!

Blåbärs paj

Havrebotten:
175 g mjukt smör
3 dl vetemjöl
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl havregryn

Fyllning:
250 g blåbär
2 dl blåbärssylt
1 msk balsamvinäger
2 ½ msk potatismjöl

Topping:
75 g smör
2 ½ dl havregryn
1 ½ dl strösocker
Havrebotten: Smält smöret och rör i vetmjöl, strösocker och havregryn. Tryck ut degen i en pajform. Nagga och fäst folie runt kanten så den inte sjunker ihop. Förgrädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Ugn 175 grader.
Blanda ihop blåbär, sylt och balsamvinäger. Rör ner potatismjölet och fyll skalet.
Smält smöret och blanda ner havregryn och socker, låt svälla ca 2 minuter.
Strössla toppingen över fyllningen och grädda pajen gyllene mitt i ugnen i ca 25 minuter. 

Servera med lättvispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

Trädgårdslandet

Nu är trädgårdslandet rensat och ny vattnat, fick även till en bra tillfällig lösning med jordgubbarna. Tog en fiberduk som jag hoppas gör att fåglarna håller sig borta! Sen får man göra något lite stabilare, en bur av hönsnät kanske?

Den fina lilla fågelholken har jag fått av anna.p förra året när jag fyllde år. Hon har gjort den helt själv om jag inte minns fel, duktig som hon är!
Det var mycket som redan har börjar komma upp i trädgårdslandet, rädisorna kan man nog börja skörda om 1-2v. =) Jordgubbarna och smultronen har börjat få lite blommor och även potatisen har börjat växa! Det var nog förra veckans varma väder som gav dom extra växtkraft!

Hurtig..

Imorgon hoppas jag att det infinner sig ett hurtighetsil, jag har nämligen en massa bär i frysen som jag skulle behöva göra någonting vettigt av eftersom snart kommer förrådet att fyllas på igen. Det finns Lingon, blåbär, vinbär och rabarber! Blir nog till att baka lite, lingonsockerkaka, blåbärspaj, rabarbersaft och kanske vinbärssaft? Har ni något bra recpet på något som innehåller bär kanske?
Rensa lite i trädgårdlandet ska jag nog oxå försöka mig på, bättre att rensa lite och ofta än sällan och mycket! I år har jag planterat rädisor, ärtskidor, sallad, salladslök, dill, persilja, mynta, smultron och potatis. Det är så himla kul att kunna gå ut och hämta in grönsaker, det är verkligen lyx. Ska ta lite bilder imorgon så ni får se hur de lilla trädgårdslandet ser ut! Jordgubbar planterade vi förra året men det blev inte så många bär, jag tror Niklas var där och pallade eller så var det fåglarna. Något typ av nät måste införskaffas iår, för fåglarna alltså inte för Niklas =)

 

Idag går vi in i v.16 så det tar sig, 4 veckor kvar till det stora ultraljudet. Behöver jag säga att jag längtar! Vi har ju redan fått se det lilla pyret i v.7, men då var det inte stort alls som en liten banan=) och hjärtljudet fick vi lyssna på i v.15. Det är alltid kul att få bekräftelse att det finns något där inne! Magen börjar puta lite, men jag vill ju bara att den ska bli större och större fort =). Kommer nog att få äta upp de där sen =)

 

Hejsan svejsan!


Äntligen..

Har jag kommit på hur man fixar till bloggen så den blir mer personlig, så nu ser den lite roligare ut!
Jag har valt att stoppa lösen på bloggen eftersom jag enbart vill att dom som jag känner ska kunna läsa, människor som för mig är främmande behöver inte veta saker om mitt liv som jag ändå annars aldrig skulle ha berättat för dom!
Så jag skulle uppskatta om ni som fått lösen inte lämnar ut det till någon!
Bloggen kommer nog mest att handla om BARN och alla förberedelser innan ett barn kommer till världen! Den 9Dec. 2011 är det beräknat att jag ska få bli mamma och det är verkligen något som jag ser fram emot och har gjort länge. Så jag har en väldigt rolig och spännande sommar/höst och vinter framför mig!
Hejs svejs!

Dags Igen!

Dags att börja blogga lite igen kanske?. Var ett bra tag sedan sist, då var det höst/vinter och jag bakade och pyntade för fullt! Blir nästan trött bara av att gå tillbaka och kolla på dom gamla inläggen och se hur hurtig jag var. Numera är jag inte lika hurtig, kanske har blivit äldre och klokare eller bara lat ;-)
Hejs Svejs!

RSS 2.0