Renoveringsobjekt!

Nu har jag fått semester! Gud va skönt, fyra härliga veckor av ledighet. Har varit en period med mycket jobb och annat fix så semestern kom lägligt. Jag har inte ens hunnit berätta att vi köpt husvagn, en Buster flipper årsmodell -78. Den ser ju verkligen inte mycket ut för världen och är ordentligt ful. ALLT är brunt, gammalt och äckligt! Jag glömde ta bilder på hur vagnen såg ut innan vi nu börjar renovera men jag hittade likvärdiga på nätet!
Vi håller på att renovera för fullt och när vi är färdiga med detta vagn kommer alla att vilja ha de för de kommer att bli så fint! Det ska bli roligt att visa er bilder senare på resultatet. Kanske vi blir färdiga redan till helgen. Imorgon blir det först ett besök på mödra och sedan sticker vi till ikea bla. för att köpa tyg för att kunna klä om soffdynor och sy gardiner men även en hel del bäbis grejor ska köpas. Jag har en LÅNG lista :-)
_____________________________________
Jag har även hunnit halvvägs in i graviditeten v.20+4. Hej och hå vad det går undan snart är det dags att föda känns det som, men först ska syrran klämma ut sin unge och jag ska bli moster =) 10aug. är hon beräknad så det kan ju hända i stortsett när som helst. Himla kul att vi kommer få barn samma år!

Sängmobil!

När jag handlade på cdon.com fick jag en rabattcheck på 100kr på lekmer.se det blev att köpa en sängmobil. Tyckte inte dom hade så himla mycket som jag ville ha, men den här var fin!
Har varit lite dåligt med uppdateringar men det har varit fullt upp. Imorgon startar öltältet och kvällsjobbande, men på Onsdag då går jag på min semester i 4v ÄNTLIGEN!

Knytkalas!

Gårdagens Knytkalas var lugnt och trevligt! Åt en massa god mat och efterrätt. Skagentårtan föll mej inte riktigt i smaken men dom andra tyckte den var god, sa dom iallafall! Vet egentligen inte vad som var fel men jag tror det var lite väl mycket pepparrot och lite för mycket gelatinblad så den blev väldigt hård. Är det någon som vill ha receptet iallafall så hojta till!

Skagentårta

Imorgon ska vi på knytkalas och då har jag gjort en skagentårta. Jag hoppas den är god, har aldrig gjort den förr men receptet lät gott! Det kommer ett utlåtande lite senare!
Ska även baka ett bröd att ta med, men det gör jag imorgon det blir mycket godare att ta med sig nybakt bröd!

Magen v.19

En dagsfärsk bild på magen i v.19. La upp den andra från v. 16 för att jämföra å himlar vad det växt =) Man märker det inte riktigt själv, det blir mer tydligt när man tar bilder! +2kg visar vågen än så länge och jag kan berätta att dom 2kg ligger nog mest i bysten. Egentligen borde man ta kort på dom oxå och jämföra =), Har redan fått gå upp några storl.


De första kläderna!

De här är de första kläderna jag köpt! Jag fick en kofta, 4par sockar, byxa och tre bodies för 300:-. Bra REA måste jag säga! Det blev inget i den minsta storl. utan i 56 och 62. Måste fråga ni som har barn hur länge har dom den minsta storl? När ni ser kläderna kanske ni kan gissa att våran bäbis blir en liten POJKE =)
En annan rolig sak som vi fick reda på vid ultraljudet var att vi ska tillbaka dit i v.32 för att göra ett nytt ultraljud. Alla dom som genomgått IVF (In vitro fertilisation) får göra ett tillväxtultraljud bara för att kolla så att bäbisen växer som den ska. Jag tror det har med statistik att göra eftersom vi som är IVF:are varken har mindre eller större risk att nått ska gå fel under graviditeten. Detta var något som jag inte visste om, så det blir jätte roligt att få titta in i magen ännu en gång innan den kommer ut på riktigt =)

Pojke eller flicka?

Ni verkar inte vara så nyfikna av er och sugna på att veta vilket kön det mest troligt blir!?, Så då håller jag en stund till på de då ;-)

 

Köpte de första babykläderna i stan igår när vi skulle göra ultraljudet, det var nästan som om man inte kunde stoppa sig själv man ville köpa ALLT!


Ultraljud!

Nu har vi varit på det efterlängtade ultraljudet och allt gick jätte bra. Vi fick en jätte gullig läkare som utförde ultraljudet och hon sa att våran bäbis var PERFEKT, kan man få ett bättre utlåtande? Hon förklarade allt hon såg och fick sig ett gott skratt då och då eftersom den lille inte alls ville ligga stilla. Den vred och vände på sig hela tiden och flaxade med armar och ben. Har sedan i helgen börjat känna ännu kraftigare sparkar och Niklas har nu oxå fått sig en spark =)
Här har vi först en bild när den lilla krabaten bara var 7veckor gammal. Det är den lilla räkan i det svarta hålet.
En bild från ultraljudet som vi gjorde igår i v. 19 och den har växt till sig rejält sen förra gången! Här ser man tydligt huvudet men ögon, näsa och mun. En hand som far upp mot munnen och en arm som flaxar ut. Kroppen och sedan en bit av benen som försvinner ut ur bild!
Nu kan jag verkligen slappna av när jag ser att bäbisen har det bra där inne i magen. Det har varit en lång resa innan den ville flytta in i magen min. 2,5år av längtan, förtvivlan och hopp. Men tillslut efter en provrörsbefruktning med flertalet resor till umeå, hormonbehandlingar,sprutar och lite smärta så gick det vägen. Fyra syskon ligger och väntar i frysen, dock inte i våran frys hehe.. utan nere i umeå så förhoppningvis ska vi inte behöva kämpa lika länge efter ett syskon. Eftersom jag reagera så bra på den första behandligen och våran bäbis blev till på första försöket har jag stora hopp på att syskonförsöken ska gå bra de oxå, men det finns det inga garantier för tyvärr, men blir det en bäbis så är vi så himla nöjda med det! Syskonen får bli en rolig bonus ifall det går vägen!
Är ni nå nyfikna på vilket kön det blev då?, eller kan man lista ut det efter att ha läst texten kanske?

Räkfrossa

Igår blev jag så himla sugen på räkor så jag var bara tvungen att fara och köpa räkor och tillbehör. Gjorde även jättegoda västerbottens "chips". Hårt tunnbröd som man skivar VB-ost på och in i ugnen tills osten smält och skär sedan i lagoma storlekar. JÄTTEGOTT!
VB-ost "chips" till vänster!

Present!

Igår fick jag en fin fin present av min vän anna, nämligen en blomspruta! Den var verkligen urgullig! Så nu går jag omkring här hemma och sprutar på blommor hela dagarna =)


Baka baka liten kaka...

Rabarberkaka 175 grader i ca: 45min
130gr smör (smält)
2 ägg
2,5dl mjöl
0,5dl mjölk
1tsk bakpulver
2dl socker
Rabarber, kanel och socker.
Gör smeten som en vanlig sockerkakssmet och strö sedan rabarber på kakan och tryck ner dom lite lätt. Strö på kanel och socker. Sockret gör att det blir en knäckig och god yta! Det är även gott att äta glass till kakan medans den är lite ljummen
Den här kakan gjorde jag i måndags och den är såå god, det var ett utmärkt tillfälle att pröva min nya sockerkaksform som fungerade alldeles utmärkt =)

Mina nya skor!

Nu har det äntligen blivit av, efter att ha varit in på affären 3gr bestämde jag mig för att köpa dessa skor! Det fick bli röda med vita prickar, SNYGGT om jag får säga det själv ;-)

Min Söndag!

Morgonen började med sovmorgon, tv tittande och lite städ och plock inomhus. Begav mig sedan ut för att kolla in trädgårdslandet!
Här har det minsann börjat växa!
Det blev en första skörd av rädisor, mynta och rabarber!
Jordgubbarna är oxå på gång om 2-3 veckor kanske det är dags att äta färska jordgubbar =)
Av myntan gjorde jag isvatten=)
Pizza på grillen till lunch =)
Sen blev det en liten tripp till affären för att inhandla kvällsmaten, igår köpte vi lamminnerfilé och det var det godaste köttet jag ätit så vi var tvungen att köpa lite mer idag för att frysa in. När vi kom hem och öppna förpackningen stank den skunk så det vara bara att fara tillbaka och byta! 300:- kg kostade lammet men det var värt varenda krona!
Köpte även lampolja för att kunna pröva min lykta som jag fick när jag fyllde år, super mysig var den!
Kvällens middag blir grillad bakpotatis, lamminnerfilé (åt det ju igår men det var sååååå gottttt), gurk och fetasallad och grillad svamp!

Sned Mage =)

Imorse när jag vaknade och strök mig på magen så kändes den annorlunda, när jag kollade ner såg jag att den var sned. Magen hade en hård upphöjnad på ena sidan och mjuk på andra, höger sida verkar bäbisen tycka är mest bekväm =) Nu hoppas jag bara på några ordentliga sparkar snart. Har känt små sparkar och fladder i några veckor men nu vill jag ha ordentliga så niklas kan känna oxå! Byter vecka idag oxå, så välkommen v.18 =)

RSS 2.0